Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Innlegg merket “Karmøygeddon”

Karmøygeddon 2024, en amputert utgave

av yngve.

Tnt 020524 Karmøygeddon Foto Svein Frydnes

I år ble det dessverre en avkortet versjon av Karmøygeddon for meg, litt fordi jeg skulle i konfirmasjon, og litt fordi min reisemakker fikk ryggen som uvenn. Men noe klarte vi å se, og selv om det ble litt her og der, og overalt, fikk vi sett flere band.

Høyt blodtrykk og lite fritid

av yngve.

Karmøygeddon 24

Få ut stresset, komme deg bort fra stresset, for i motsetning til festivalgeneralen som inspirerte overskriften, kan du som publikum nyte fruktene av mange timers hardt arbeid. Det er klart for Karmøygeddon 2024 om få dager, en festival Heavymetal.no har brukt metervis av spalteplass på siden det første besøket tilbake i 2005. Den gang var det ute på kaia i Kopervik, pluss inne på en pub, deretter dro de alt over broa og inn til Haugesund i noen år, før de fikk hjemlengsel og fant et egnet sted midt i smørøyet av byen. Johnny slipper ikke unna i år heller, og vi tar opp alt fra finsk dominans og om han er redd for repeterende booking.

Karmøygeddon 2023, lørdagen

av yngve.

Scar Symmetry 23 Karmøygeddon 23 Foto Gunnlaug Broshaug

Da var siste dag av festivalen ankommet, og jeg har lært en del i årenes løp i hvordan fungere best mulig. Fredagen var lang, da fikk jeg med meg første band rundt tolv, og var til headliner var slutt. Det er for drøyt to dager på rad, så vi bestemte oss for å sove litt ekstra, dra nedover til Haguesund for å shoppe musikk, og stille til første band på hovedscenen.

Karmøygeddon 2023, fredagen

av yngve.

Udo Karmøygeddon 23 Foto Gunnlaug BroshaugVel, dag to ble røff, vi snakker ganske mange timer med band, selv om jeg la inn pauser på de banda jeg ikke skulle se, snakker vi tretten timer på festivalområdet. Nå pleier ikke jeg å kjøre rundt på Karmøy og i nærområdet veldig ofte, men jeg har lært meg veien til det jeg trenger å vite. Når festivalen fikk stenge Havnegata, gikk det som det måtte gå, vi ble greit kjent i nabolaget rundt området der festivalen ligger :).

Karmøygeddon 2023, torsdagen

av yngve.

Kameot Karmøygeddon 23 040523 Foto  Gunnlaug BroshaugHelgen er over, musikk er fordøyd, musikk i overdose, overdose med mennesker, inntrykk, og man innser at det fortsatt er like hardt å stå i timevis og se band. Hva som gjør at man gang på gang utsetter kroppen for dette? For de som fester, våkner dagen derpå, hvor man sliter seg ut, de som jobber med opp- og nedrigg, de som serverer, smiler, tømmer søppel, selger merch, bærer utstyr, assisterer artistene, alle gjør dette enten i regi av å være ildsjeler som ikke tjener noe, eller man bruker masse penger på en helg med musikk og fest.

Karmøygeddon 2023, det nærmer seg

av yngve.

Karmøygeddon Logo

Det går mot vår, og for mange er det like naturlig å tenke Karmøygeddon som den første hvitveisen og andre vårtegn. Det handler om en festival som har funnet sin størrelse, nisje, og som har klart å overleve i mange år, og hvor det heller ikke fungerte med en pandemi for å stagge innsatsen. Johnny stiller som vanlig opp for å promotere og svare på mine spørsmål.

Våren er her!

av yngve.

245307951 2985799048303067 3408787173130256550 NMange innen metalmiljøet vet at man da tenker på Karmøygeddon, festivalen i Kopervik som for 'nte gang skal dra publikummet inn i den lille byen på vestkysten av vårt flotte land. Og deretter hive bøtter av band på scenen, og bare trykke på startknappen. Sånn har det vært i alle år, og de som er faste gjester der vet hva jeg snakker om når det er få om noen arrangementer som kan matche Karmøygeddon. Jeg tok som vanlig tak i festivalgeneral Johnny for å belyse litt av det man har i vente.