Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Alwanzatar "Live Ritual"

av ruben haug

A3916594752 16Full tittel: "Live Ritual Proceedings vol. III"

SelskapUnderjordiskoteket

Release: 2016

Kristoffer Momrak (Krizla) kan være et navn noen drar kjensel på? Han holder til tider hus i Spectral Haze og Tusmørke, når han da ikke residerer i Alwanzatar. Dette er den femte tapen som slippes av dette soloprosjektet, hvorav det er, ikke overraskende en plass, den tredje livetapen. 90 minutter med musikk fremført på Trondheim kunstmuseum og Folque Café i Skien, begge to i November i fjor.

Alwanzatar@Facebook

På side A blir vi servert Trondheimsritualet. Og jeg velger å kalle det ritual fordi det er slik det framstår for meg. Det er okkult elektronisk musikk med noe innslag av fløyte. Side A er ikke like mørk som side B, men jeg syns Krizla maner fram noen fantastiske stemninger. Om du ikke takler ambient musikk er det bare å holde seg langt unna, for det hverken skjer mye eller er fengende på noe vis. Men det er suggerende. 

For min del ihvertfall. 

Jeg sitter og er spent på hvor det fører rundt neste sving.

Første spor på side B er bekmørkt og behagelig ubehagelig. Litt mer bruk av fløyte på denne sida, men det gjør ikke låten mer lystig av den grunn. Låta er tung og nesten oksygenfri. Jeg finner dette veldig forfriskende.

Andre sporet er mer lystig, uten å være det. Mørkt dette også, men med en lysere aura over seg enn første spor. Litt utenomjordisk følelse i denne, hvorpå det slår meg hvor perfekt labelnavnet er.

Er du på søken etter noe annerledes eller 90 minutter mørk stemning med mye ubehag over seg, synes jeg dette er verdt en sjekk. Jeg liker ihvertfall dette mer enn nok til varmt å anbefale dette til folket!

7/10

Tracklist:

  1. Live at Trondheim Kunstmuseum 34:34
  2. Live at Trondheim Kunstmuseum last track 05:55
  3. Live at Folque Café 43:23