Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Assassins's Blade "Agents of Mystification"

av arni sørlie

12993580 484137385125920 7088950734584200738 NSelskap: Pure Steel Records

Release: 29.04.16

Lei av moderne overpolert flinkismetal, og savner den råe edgen heavy metal hadde før sjangeren ble stueren?

Det har de siste årene vært en sterk retrobølge innen mang en sjanger, og som med klesmote er det vel 25-30 år mellom slagene? Innen heavy metal og rock har mange nykommere vist seg med sin forkjærlighet til den gamle garde, men det er noe med ordtaket de gamle er eldst, og det får vi helt klart bevist når Agents of Mystification settes i spilleren.

Assassin's Blade@Facebook

Dere kjenner kanskje til Exiter, og den herlige mixen av classy heavy metal og US de serverte noen tiår tilbake? Jacques Bèlanger, som sang på flere Exiter-plater, synger også her, og med det ble jeg inhabil som anmelder, for jeg praktisk talt elsker rå kastratvokal med vibrator som selv den største dansbandvokalist hadde misunt. Jeg syns nesten at Jacques synger tøffere her enn på f.eks Exiters 'The Dark Command'. Ikke så anstrengt, men shit så rått, og kastraten er tøffere enn lyn og torden. 

Det er ikke avansert musikk vi får servert, men det betyr ikke at det blir kjedelig. Riffene og stemningen i låtene er upåklagelig. Ofte en litt mørk undertone, og selv om det roes litt ned som på Autumn Serenade, som også har en del nwobhm og Maiden i seg, så er det allikevel masse knyttneve i bunn. Det er nok ikke en kopp med god te for fans av dagens ultramelodiøse og snille heavy, men hvis man kjenner til Grim Reaper, Liege Lord, Agent Steel, Anvil…etc, og ikke minst Exiter, så er dette gull. Gi dette i øret til en som skater en stor bowl, så lover jeg at triksene når nye dimensjoner, og skal du leke i bølgene i sommer, med en liten gummibåt med alt for stor motor bakpå….hint hint;-).

Jeg ble helfrelst, for når jeg hører Agents of Mystification får jeg vibber fra ungdomsårene, en tid der man trodde man var kulere enn mannen med ljåen. Musikk har ikke samme kraft på meg som for 25 år siden når det kommer til påvirkning, men det stopper meg ikke fra å skyte knyttneve å været og hylle et true heavy metal album med attitude og minner man sjeldent hører i disse dager

7,5/10

Tracklist:

  1. Agents of Mystification
  2.  Herostratos
  3.  The Demented Force
  4.  Dreadnought
  5.  Autumn Serenade
  6.  Transgression
  7.  Nowhere Riders
  8.  Crucible of War
  9.  Frosthammer
  10.  League of the Divine Wind
  11.  Prophet’s Urn