Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Chastain "We Bleed Metal"

av arni sørlie

Chastain We Bleed MetalSelskap: Pure Steel Records

Release: 06.11.15

'We Bleed Metal' freser Leather Leone som intro, og pang så er showet i gang! 

Siden 1984 har Chastain levert sin litt røffe heavy metal, og vi er nå kommet til den 10. fullengderen, We Bleed Metal. Jeg har en god bunke lp-er i hyllen, og har fulgt dem siden ungdommen. Der Doro ble litt pyntelig i kantene, der fikk vi rå hals av Leone, og sammen med den litt røffe in your face-måten David T. Chastain håndterer gitaren på, der hadde de en oppskrift som tiltalte meg veldig. Jeg er svak for kvinnelige frontfigurer i metallen, særs når det er litt nerve og attityde. Chastain er tøft, ferdig snakket!

Ikke ulikt mye av det eldre materialet får vi massive mengder med riffing, ofte med en litt mørk undertone. Gitarsoloene fyres fra hoften i kjent David-stil, men ikke sånn at det blir for mye heller, som jeg syns en del andre supergitarister har en tendens til å gjøre. Selv mener jeg det er en del power og thrash å spore i rytmeseksjonen på siste utgivelsene, kontra hva vi tidligere har fått. Jeg sitter med følelsen av at fremtoningen har blitt litt hardere, men det kan være lydbildet som spiller meg et lite puss?

Leone synger bedre enn på lenge, og det er imponerende med hennes alder tatt i betraktning, for husk, hun sang på debuten i 1985 også….fartstiden har behandlet stemmen meget vel! Leone kan lett sammenlignes vår egen Ida fra Triosphere, bare litt mer råskap i amerikaneren. Jeg savner innimellom en peak og to hos Leone, men selv om hun ikke går i høy C-kastrat, som hun gjorde før, og ikke minst på soloalbumet Shock Waves fra 1989, blir det aldri kjedelig. 

Chastain@Facebook

Jevnt over et bra album som låter som Chastain på en måte alltid har gjort. Litt ny innpakning med tanke på lyd, noe som er kledelig. Man liker litt knyttneve i trommesoundet, og det blandet med en mastring som ikke dreper dynamikken, det kan bare bli bra!

Et band og album man må sjekke ut hvis man liker kvinnelige heavyvokalister, men også for fans av pådrivsriffing og generell oldschool metalnerve!

7,5/10

Tracklist:

  1.  We Bleed Metal
  2.  All Hail The King
  3.  Against All The Gods
  4.  Search Time For You
  5.  Don't Trust Tomorrow
  6.  I Am A Warrior
  7.  Evolution Of Terror
  8.  Last Ones Alive
  9.  Secrets