Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Corpse Machine "Depths of the Abyss"

av ruben haug

1377336 914443071907148 6454040553109495608 NSelskap: Private

Release: 2014

Denne gangen skal vi til Pinckney, Michigan, the US of A. Jeg hever aldri øyenbrynene når jeg mottar Death/Black metal fra Usa, i så måte er jeg nok litt forutinntatt. Det finnes så mye ræl fra det forgjette land, så de gode slippene derfra er en sjeldenhet. Så, når jeg mottok EP`n til Corpse Machine (jævlig bedritent navn for øvrig), ble jeg ikke fra meg av ekstase. Ikke nysgjerrig en gang.

Derfor er det deilig å kunne konstatere at denne unge gjengen, som hadde sin spede start i 2013, og slapp sin første EP allerede samme år, faktisk har noe å fare med. Låtene er både velskrevne, riffene over par og vokalen både god og skarp. Og når da lyd og produksjon også holder mål, har de klart å skape 25 minutter som jeg trives med.

Det er god variasjon mellom låtene, det er både kjappe og mer doomy innslag. Tidvis gir de meg en liten Obituary-feeling, og da snakker vi. Som det seige partiet i åpningslåten, skikkelig kremparti. Gitaren har ordentlig gromlyd, og det kommer spesielt fram på de tregere partiene. Når de kjører mer standard black metal riff føler jeg litt på at jeg trives best når de holder seg i den mørkere gata, da de sparker best fra seg. Spesielt når tempo også dras litt ned, da svinger dette skikkelig godt. Men når det er sagt trives jeg plata gjennom.

Noen melodiøse innslag dukker også opp, det fikser de overbevisende. Det er her black metal-biten kommer inn, i smått melodiøse riff som repeteres. Sacrificial Knife er et godt eksempel i så måte, en låta jeg synes er ganske så god. I tillegg har de jo også med noen små og ganske korte soloer. Greit nok. Jeg syns de klarer fint å balansere mellom death og black, det virker aldri påtatt og framføres naturlig.

Corpse Machine@Facebook

Alt i alt liker jeg det Corpse Machine gjør på Depths of the Abyss godt, de har klart å kombinere stilene bra og kommer opp med gode riff og låter. Hørt-det-før faktoren er selvfølgelig til stede, men de sparker godt fra seg, så jeg håper jeg hører mer fra denne gjengen!

7/10

Tracklist:

  1. Sadistic Ceremony
  2. Inhuman/Enemy of God and Man
  3. Vampyric Murder
  4. Under the Blackened Sky
  5. Sacrificial Knife