Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Deathhammer "Evil Power"

av rune stordahl

A3429255714 10Selskap: Hell's Headbangers

Release: 30.07.2015

Old School Thrash Metal med svarte kanter og et satans driv.

Bandnavnet er kjent, men musikken har ikke blitt sjekket ut før nå, og det er mye mulig en av de lureste tingene jeg har gjort så langt i år. Thrash er enten-eller i min bok, men når bandet først treffer – som er tilfellet med Deathhammer – da er det en sjukt kul sjanger å bruke tid på.

Duoen går hardt og kjapt ut fra første tone, og holder tempoet oppe til siste sekund. I praksis kunne det blitt en slitsom affære, men den raffe riffingen deres er så fengende at man knapt rekker å reagere før 35 minutter har gått og man er på vei bort til spilleren for å trykke Play igjen.

Tidligere i år skrev jeg en anmeldelse av det amerikanske bandet BAT, og en del av de tingene som jeg digget ved den utgivelsen finner jeg igjen på Evil Power. Similar Artist-funksjonen på Metal-Archives tydeliggjør at dette ikke er en sjanger jeg har god kjennskap til, siden de fleste bandene som blir ramset opp der er meg ukjente. Men jeg liker nå å tro at jeg klarer å kjenne igjen kvalitetsmusikk når jeg blir utsatt for den, uavhengig av sjanger.

Nå krysser jeg bare fingrene for at denne skiva blir obligatorisk pensum for Metallica før de slipper sitt neste album. Et rølpekurs hos Sergeant Salstein og Sadomancer for å få blod på tann og å finne tilbake til iveren etter å lage fete riff kan sikkert også være lurt.

Deathhammer@Facebook

8/10

Tracklist:

  1. Warriors of Evil
  2. Total Metal
  3. Satan Is Back
  4. Powertrip
  5. Sinner's Possession
  6. Belial's Curse
  7. Rot in Shreds
  8. Omen of the Beast