Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Deseized " A Thousand ..."

av yngve

12027638 10154304722722366 6552019776200261047 NFull tittel: "A Thousand Forms Of Action"

Selskap: Negative Vibe

Releaze: 01.12.15

Moderne og groovy, alt fra et band som vet hva de holder på med.

Deseized@Facebook

Bandet har jeg vært innom før, uten at jeg helt husker hvordan det låt. Det de disker opp med på denne femspors-utgivelsen er definitivt kvalitetssikret, men, det er ikke innovativt, til det er sjangeren for utpult. Bandet ligger mellom en form for hardcoremetal og en teknisk extrem variant av metallen, og om du ble skremt av hardcore-taggen, skal du ikke vektlegge den så mye. Det er metallen som ligger under og pumper.

Det er en melodisk nerve her, som en del av denne typen band velger seg, og for meg personlig er dette ofte det som redder en del skiver. Blir det for renskåret, for aggro, for lite melodi, er jeg dessverre litt utenfor målgruppen. Deseized fikser greit å holde tyngde, teknikk, melodi og aggresjon balansert på denne skiva, og er du en som liker moderne og edgy metal som leker seg litt utenfor rammene denne sjangeren ofte fastner i, er Skibandet helt klart et bra valg å sjekke ut. 

De kaller seg selv et progressivt hardcore-metalband, og selv om det kanskje ikke er progressiv metal som mange forbinder med termen, er det en del vrier og vendinger som spriter opp. Sistelåten, Patterns Within Patterns, skiller seg ut i denne settingen, og ligger kanskje litt tettere opp mot de aktuelle banda som florerer i dag, type Textures etc. Ellers er de nok, som jeg hører det, skodd på en metalcore-lest, med numetal-gnist i bånn. Jeg kan selvsagt snuble i sjangerterminologi, men du skjønner nok hvor jeg vil. Om du er en av de som får makk av alt moderne, groovy og hvor stikkord som core benyttes, kan du sikkert spare deg, men er du åpen for noe nytt og ikke har skylappenen limt på, er Deseized et spennende band i deler av innholdet på A Thousand Forms Of Action. Du oppdager kanskje, som meg, den fete soloen i sistelåten? Eller oppdager hvor fet råvokalen er om man fokuserer?

7,5/10

Tracklist:

  1. Divides
  2. Firelung
  3. Sledgehammer Suicide
  4. Constellations
  5. Patterns Within Patterns