Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Diabol Boruta "Stare Gledzby"

av yngve

Width 250Selskap: Pure Steel Publishing

Release: 25.09.15

Polsk folkmetal, det er en kategori jeg er både venn og uvenn med.

Om det stemmer, om nok elementer stemmer, spesielt når man ser slikt live, er det lite som kan gå feil. Godfølelsen, rockefoten, alt går i takt med musikken, om ikke er du en grumpymetaller :). 

Om det ikke stemmer, om noen av elementene ikke helt henger på rett knagg, kan det fort bli en heller begredelig affære.

Diabol Boruta klarer mesterstykket å legge seg midt mellom disse to kategoriene. Hva som ikke helt stemmer?

Vokalen? Den er ru, røff, type fyllerabling, denne brautete greia som ikke er growl og ikke ren, og jeg faller ikke for slikt. Da vil jeg heller ha growl eller/og kvinnevokal faktisk. Det er to som står for vokalen, den alternative er helt grei, en snakkende og litt melodisk form for stemmebruk.

Musikken? Den har sine øyeblikk. Det er ikke listet noen felegnikker her, så jeg vil tro at synthisten kjører på med sampler, om ikke det benyttes gjester. Fløyte er det også, naturligvis, og selv om skiva under ett blir noe langdryg, er det mange snertene øyeblikk her.

Vi loves folkmetal, som skal være eksotisk i form av at det synges på polsk, det stemmer bra. Om det er eksotisk kan så være, det behøver jo ikke å bety noe på kvaliteten.

Jeg er ikke solgt, men ser ikke for meg at dette trenger å være så altfor feil for dere som liker noen av banda disse karene er influert av; Korpiklaani, Finntroll og Ensiferum. Det er kanskje mindre metal her, men nok til at jeg vil tro det kan anbefales en sjekk. For meg er det greit skivebom, men som sagt, noe fungerer, selv om en hel skive rett og slett trakk en del ned for meg. 

Diabol Boruta@Facebook

5,5/10

Tracklist:

  1. ...poczatak 
  2. Epos 
  3. Perun 
  4. Kikimora i zboze 
  5. ...trzcia w nocy... 
  6. Zency i Potudnica 
  7. Stare Gledzby 
  8. Srebrne Zmije 
  9. Bytem ongi Debem 
  10. Lesnik 
  11. Vodka 
  12. koniec... 
  13. Kikimora and the grain 
  14. Of the reapers and Field Maiden