Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Ectovoid "Dark Abstraction"

av steinar selstø

A3506651445 10Selskap: Hellthrasher

Release: 17.07.15

Amerikanske Ectovoid har en skive på CV-en forut for 'Dark Abstraction'. Trioen leverer gjennomført og sterk, men samtidig også tidsriktig og identitetsløs death metal. Selv kaller de varianten sin kosmisk, noe som forteller om det tekstmessige fokuset. 

Sounden er rå og røff, og produksjonen er selvsagt ikke av det polerte slaget. Dette låter organisk og det lukter ekte svette. Vokalen er effektbelagt. Medlemmene benytter gjerne initialer og kan ses avbildet med hetta over hodet. Det høres kanskje ikke helt ukjent ut? Musikken er også velkjent. Autopsy og Incantation har nok hatt mye å si, uten at Ectovoid kopierer noen av dem fullstendig. Samtidig finnes det nok en god del kontemporære death metal-band som har påvirket ytterligere. 

Ectovoid@Facebook

Når kjeft så er delt ut for manglende identitet; det er likevel ingen tvil om at Ectovoid gjør veldig mye riktig. Tempoet er variert, man drar det hele ned i tilnærmet doom-landskap et par steder. Rytmikken har av og til en thrasha slagside. Det er godt med tøffe riff til stede hele veien, og rytmisk er det masse kult som skjer og som holder låtene i live. Bandet er aldri monotont. Produksjonen er strålende. Jeg koser meg brukbart gjennom hele halvtimen Dark Abstraction varer, men jeg ville samtidig funnet noe helt annet å bruke pengene mine på. 

6/10

Tracklist:

  1. Obscure Altars 
  2. Visions of Reflective Decay 
  3. Mental Netherworlds 
  4. Precipice of Absolute Chaos 
  5. Rituals of Hallucination 
  6. The Expanse Between Slumber and Death 
  7. A Prisoner of Paradox 
  8. Spawned from Unending Mystery