Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

El Caco "7"

av yngve

73012201511351Selskap: Indie Recordings

Release: 15.01.16

Dette bandet har jeg fulgt helt siden den spede starten, helt siden Christer og Black Balloon presenterte trioen for oss. Og bandet har vel egentlig aldri skuffet? Jeg er nok større fan av slik de har utviklet seg enn slik de fyrte igang, og spesielt de par skivene før denne vi her tar for oss, står høyt i kurs.

El Caco@Facebook

Styrken hos El Caco er fortsatt slik de lager låter. Det tar litt tid å komme inn bak det hele, men umiddelbart hører man kvalitetene og man VET at det kun er snakk om tid før det kryper under huden. El Caco er ikke utagerende fett, ei heller kjedelig og bakstreversk, de presenterer sterke låter i et perfekt midtsjikt. 

Denne gangen er det nok kun denne instrumentale In Space All Huge Beasts Just Seem Tiny som ikke helt fenget meg. Den kunne vært mer spennende, den er litt stillestående. Mulig hadde de en plan for denne, men slik jeg hører det ligger den egentlig litt feil i helheten og kunne gjerne vært et bonusspor helt på tampen.

Men El Caco har gjort det igjen, dette er sterke saker. Den såre og bra vokalen, de typiske vokallinjene, denne monotone musikalske føringen som gjemmer så mye bra om man lar seg forføre.

8/10

Tracklist:

  1. Curious
  2.  Sickness
  3.  Ambivalent
  4.  Reach Out
  5.  The Silver Light
  6.  In Limbo
  7.  In Space All Huge Beasts Just Seem Tiny
  8.  Those Possessed