Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Emergency Gate "Infected"

av yngve

10603279 10152289519048616 7945328494018044111 NSelskap: Fastball Music/ Soulfod

Release: 26.09.14

Tyskerne i Emergency Gate spiller noe så fint som melodiøs death metal med elementer av metalcore og noe elektronisk. Det sier de ihvertfall selv.

Jeg er tilbøyelig til å være enig, men jeg har ikke foten helt nede for å kalle de dødsmetal, death-biten føler jeg heller er et virkemiddel, en bestanddel. Det de spiller er melodisk thrashmetal med en progressiv og moderne touch. Vokalene er både growl og ren, den rene har et par varianter, en sår litt emo og en streit. Noe er også plassert litt i en snakkende groove.

Emergency Gate@Facebook

De ligger og vaker mellom to stiler, de låter helt ok, men vil kanskje bomme litt på å promotere seg opp mot spesifikke sjangerfølgere. Å selge dett som et melodic deathmetal band er litt feilrette etter min mening, for når folk hører dette vil dødsmetallerne garantert føle seg snytt, men det er absolutt krutt nok her til å tilfredsstille mange metalskaller.

Dette bandet er etter min mening for diverst, de gaper over for mye, men kan treffe bra om de finner sitt publikum. Døh, det er vel egentlig åpenbart? :) Men jeg vil tro de er store i Tyskland, og at de kanskje selger litt rundt-forbi, men spredningen av stiler kan virke mot de. Jeg har tatt feil før, og er totalt åpen for å bli motbevist. 

Skiva er dog kurant å henge med, det er mer å selge bandet jeg er lit usikker på. Jo mer jeg hører på skiva, jo mer tror jeg pressemeldingen burde ha siktet bedre, det er faktisk ganske viktig. 

6,5/10

Tracklist: