Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Exodus "Blood In Blood Out"

av yngve

Blood In Blood Out Cddvd Digipak 28578838 FrntlSelskap: Nuclear Blast

Release: 10.10.14

Exodus, say no more. På tross av noe, etter min smak, svake skiver, har de en bra posisjon og status i thrashmiljøet.

Og de har cred. For når noen band selger seg eller endrer på oppskriften eller besetningen i den grad at det låter annerledes, har Exodus holdt dette piggtrådthrasha svineriet sitt noenlunde intakt. 

Det oser og freser, de hamrer de samme thrashrytmene som de alltid har gjort, de bjeffer og kjører rappe soloer, de vil ikke slakke ned, de er rett og slett et aggressivt og hissigband, fortsatt. Faktisk synes jeg de låter mer sinna nå, nesten litt slik de framstod på debuten. 

Lyden er litt tynn, det er min mening. Det er i hovedsak trommene, for gitarlyden høres feit ut for meg. Vokalen er som den er; masete og skrikete, med masse attityde og trøkk, men jeg hadde altså ønsket meg større og farligere trommeprod.

Når de velger å groove litt, som på Btk og Body Harvest, leverer de mye kult. Utover det er det på langt nær nok sterke låter til at jeg synes albumet står seg. Det blir for lite kjøtt, for mange riff og enkeltstående ider, og da svikter noe slik jeg ser det. 

Det de kan er oppstarter, det er få band som klarer å skape en slik oppfyring som Exodus. Du vet, når det starter en sang, når trommen kun markerer og riffene bare ryker! 

Exodus@Facebook

En slitsom affære, i true Exodus-ånd, ikke nok kraftsalver når det gjelder låter, masse kult på detaljsiden, men ikke nok samlet til at jeg gikk i bakken. 

6/10 (svak)

Tracklist:

  1. Black 13
  2. Blood In Blood Out
  3. Collateral Damage
  4. Salt The Wound
  5. Body Harvest
  6. BTK 
  7. Wrapped In The Arms Of Rage
  8. My Last Nerve
  9. Numb
  10. Honor Killings
  11. Food For The Worms