Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Faceshift "All Crumbles Down"

av yngve

81 Ffq Wjoa Xl. Sx522 Selskap: Mighty Music

Release: 13.04.15

Svensker og metal, det er ofte en vinnende kombinasjon.

Faceshift har et knippe bra tilbakemeldinger fra kjente tryner, og navn som Thomas Youngblood, Michael fra Circus Maximus, Snowy Shaw og folk fra Symphony X og Chimaira legger igjen gode ord. Her trekkes det fram at det lukter Seattle, og som referanser i presseskrivet benyttes Tool, Slash, Alice In Cains og Dio samt Pantera og nevnte Smphony X. Ikke vet jeg, jeg hører jo at det er litt tyngde ala de mer heavy grungebanda, og at bluesinnstikkene som også noteres er her. Jeg hører også en del klassisk metal, men det er en sår og tung for for hardrock/-metal vi har med å gjøre. En tøddel progressivitet smaker det også, og det er sjelden feil.

Faceshift@Facebook

Vokalen er mørk og bra, ren og sjefete. Med et mener jeg at Timo krever sin plass, han forlanger oppmerksomhet, men uten å dominere for mye.

Lyden er prima, den står faktisk vår egen Øyvind Larsen for, kjent fra Tufte på tv og seffers Illusion Suite. Det begynner å komme en del bra fra den kanten, fett!

Et over snittet bra album dette, i jungelen av greier som slippes er det godt å av og til oppleve band som klarer å skjære litt ut. 

7/10

Tracklist:

  1. Betrayed
  2. The Lie
  3. Pieces
  4. A New Beginning
  5. Someone to Be
  6. Of Dignity and Shame
  7. Awaken
  8. Painted Life
  9. Stand Alone
  10. On the Inside
  11. When All Crumbles Down