Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Fear Factory "Genexus"

av yngve

Genexus Digipack 34024744 FrntlSelskap: Nuclear Blast

Release: 07.08.15

Dritmange skiver gjør anmeldelsene til alt annet enn ferskvare, dessverre.

Men kanskje har du ikke sjekket ut nye Fear Factory ennå? Eller har hørt mase og vil sjekke hvordan den ble mottatt her?

Jeg har hørt det meste bandet har sluppet, men ikke gravd meg ned i metalen til amerikanerne. Jeg har hatt øyeblikk hvor jeg falt helt av, men som oftest har det rett og slett bare ikke vært noe for meg. Jeg svelger ikke bandets form for futuristiske metal, selv om jeg naturligvis hører kvalitet, innovativitet etc. Men, denne nye sliter vel litt med å være nyskapende, om vi tenker tilbake til når bandet virkelig gikk opp nye spor. Nå er de litt som Slayer, og gjentar seg selv, mens verden har gått langt om lenge, og hvor det kanskje handler om å kjempe til seg en tidligere posisjon?

Lydbildet er som forventet hardt, kjølig, men samtidig er det trøkk! Trommeldyen bærer peg av å være steril, men det var vel forventet. Hele bandet unntatt vokalen ligger her, og jeg synes faktisk de har fikset et kledelig lydbilde til å bære låtene i mål.

De balanserer fortsatt disse harde angrepene med melodiske alternativer, og i flere tilfeller er det ganske fungerende. Jeg likte dette, men digger det ikke rått. Det som endte opp som sluttresultatet var vel at jeg ble satt litt i skammekroken, at bandet overbeviste meg heller enn å oppfylle mine fordommer. 

Sterk karakter.

6/10

Tracklist:

  1. Autonomous Combat System
  2. Anodized
  3. Dielectric
  4. Soul Hacker
  5. Protomech
  6. Genexus 
  7. Church Of Execution
  8. Regenerate
  9. Battle For Utopia
  10. Expiration Date
  11. Mandatory Sacrifice (Genexus Remix)(Bonus)
  12. Enhanced Reality (Bonus)