Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Fleshgod Apocalypse "King"

av yngve

King 36278732 FrntlSelskap: Nuclear Blast

Release: 05.02.16

Dette bandet har jeg blandede følelser for. 

Visst fungerer det, live spesielt, men jeg har sett konserter som har knust alt, og jeg har sett konserter som ikke er helt der. Mye fordi jeg ikke liker bassistens fistelskrik, det er bedre på skive forsåvidt, litt fordi jeg selv må være litt i mood for dette. Men klaffer det, som det gjorde under Tons Of Rock 2015 for eksempel, da er det gøy på se et slikt band. 

Fleshgod Apocalypse@Facebook

Jeg er ikke blant de som verdsetter trommespillet her så veldig, det er ikke noe jeg personlig trigges av (hehe), og går det for fort for mye, faller jeg rett av lasset.

Kan King levere noe jeg takler? Eller er det for klinisk, for detaljer og for illsint denne gangen? 

Og joda, det er smør på flesk på bacon, men i sin setting er dette knall. Med hodetelefoner, full fokus på musikken, da tror jeg dette kan duge. I dagens samfunn dog, der vi er vant til å gjøre ting samtidig med å lytte til musikk, er Fleshgod kanskje litt i overkant. For meg ihvertfall. Det ordner seg på sykkeltur, og på jobb, men det blir fort at man utnytter trøkket og råskapen, ikke sangene og bandet så mye. Om du skjønner.

Noe er gull, mye er fyllstoff, selv om det er svinebra framført, noe forsvinner i bakgrunnen, noe vekker deg opp brutalt og hardt, King er et album jeg ikke helt vet om jeg kommer til å falle tilbake på så mye, om det vil være et album som overtar palleplassen til noe av det de har gjort. 

Men som du sikkert skjønner, om du kjenner til bandet; ingenting er overlatt til tilfeldighetene, alt er på stell av lyd, spilling, masse orkestrale greier, røffe tak og brutalt tvers gjennom. Men klinisk. Du skal like kliniske lydbilder om du skal henge med Fleshgod. Noe vakkert og vent er sydd inn i sømmene, men på det jevne er det argh, fres og fryktelig høyt instrumentalt nivå. Paramour, denne damevokalbaserte saken, splitter opp, og når man hører neste på lista, var de tikke så dumt :).

Argh, fres.

7/10

Tracklist:

  1. Marche Royale
  2. In Aeternum
  3. Healing Through War
  4. The Fool
  5. Cold as Perfection
  6. Mitra 
  7. Paramour (Die Leidenschaft bringt Leiden)
  8. And the Vulture Beholds
  9. Gravity
  10. A Million Deaths
  11. Syphilis
  12. King