Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Haken "Affinity"

av yngve

Affinity 36942189 Selskap: Inside Out

Release: 29.04.16

Glatt progrock fra Haken.

Bandet inngår i en ny form for progrock/-metal som jeg personlig ikke får veldig mye ut av på skive. Jeg har ikke sett dette bandet live, men vet om et par lignende grupper som er knakende bra live men ikke fikser å fange trøkk nok på skive. Haken er i min bok det.

Haken@Facebook

Jeg har hatt disse filene i lang tid, men ikke vært veldig motivert til å grave nok. Det vil si at jeg garantert ikke kom helt i mål, at skiva fikk litt for lite tid. Om jeg hadde funnet gull ved å spa dypere kan godt være, men når stilen, når denne formen for prog, kjeder meg litt, er det også et signal. De er superflinke, og de har mye vrier og vendinger som imponerer, men dette er progrock i grenselandet til å være pop noen ganger. Liker du det er nok denne anmeldelsen noe å irritere seg over, men jeg er som jeg er :). 

Noe av dette kan minne om Leprous på skive, men nordmennene har hakket mer energi å gi. Når Haken tenner på alle plugger, når gitarene river litt, da liker jeg bandet. Men på det jevne er nok denne snillere formen for prog ikke noe jeg i skrivende stund orker å dykke ned i. 

Karakteren er etter min personlige smak svak, men basert på objektive rammer, er den nok i motsatt ende.

6/10

Tracklist:

  1. Affinity.exe
  2. Initiate
  3. 1985
  4. Lapse
  5. The Architech 
  6. Earthrise
  7. Red Giant
  8. The Endless Knot
  9. Bound by Gravity