Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Hard Resistance "Retrospective"

av yngve

48677 Hard Resistance Retrospective 1994 2014 Pre OrderFull tittel: "1994Retrospective2014"

Selskap: WTF Records/GORDEON MUSIC

Release: 02.01.14

Hardcore har aldri vært min favoritt, men enkelte band har trigget meg.

Hard Resistance@Facebook

Jeg liker best den hardcoren som er koblet til metallen, type DRI og Pro Pain. Hard Resistance er ikke milevis unna, men har et røffere sound og en vokalist som er mye røffere i stemmebåndene.

Det som er litt kjipt er at denne doble skiva går i samme leia, samtidig er det veldig velfungerende hardcore, så liker du først et par låter, funker dette. Jeg hadde ingen problemer med å holde følge, og selv om jeg ikke kjørte så mange runder som jeg pleier med skiver, var det relativt lett å slenge seg ned og høre. Men, det er jo grenser for alt, og er man ikke diehard hardcoretryne blir slikt fort gjentakende. 

Dette er et sinna band, tekstene, de jeg hørte gjennom, går mye i aggresjon, mot samfunnet, etc. Men slik skal det også være når vi snakker om slike band. 

De har re-innspilt 20 låter, fra starten til og med i fjor, og mikset det hele til en vellydende kraftsalve. Når man hører disse låtene, selv om de er spilt inn på nytt, er det slående hvor likt de låter med tanke på at det er et tyve års spenn. 

Jeg har null problem med å anbefale denne om du liker hardcore, det er metalkanter på dette, og i presseskrivet skriver man om Biohazard, Pro Pain og Sick Of It All, m.fl, og er du her er Hard Restiance enten et band du allerede kjenner til eller som bør kunne falle i smak. 

Sleng på et poeng om du digger hardcore, jeg kunne nok forsvart en syver, men valgte å svippe ned, det fordi jeg ble litt subjektiv helt på tampen.

6,5/10

Tracklist:

Cd I:

  1. Bag Of Thrash
  2. Stand Back
  3. Wake Up
  4. Humanity
  5. Who Pays Your Bills
  6. Sad Reality
  7. Religion & Hate
  8. Just A Fake
  9. Friendship
  10. Respect

Cd II:

  1. Out Of Credits
  2. Release The Brakes
  3. Parasite
  4. Engine Of Hate
  5. Run For The Door
  6. Tonight
  7. Scratched
  8. On Your Knees
  9. New World Order
  10. Chaotic Worldwide Insanity