Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Hotel Greulich "Demo 14"

av ruben haug

A2704860725 10Selskap: Meatgrinder Records 

Release: 14.11.14

Dæven, ikke hver dag jeg får kassetter for å skrive om, så bare det øker spenningen litt. Hotel Greulich startet opp i 2012, og har på øvinger jammet fram denne demoen som inneholder ikke mindre enn 25 spor og klikker inn på en time.

Som navnet tilsier kom demoen i fjor, og jeg må si, etter å ha lest litt og sett lengden på skiva samt hvor mange spor den inneholder, ja, da var jeg ikke mye spent lenger. Hvor bra kan det egentlig være???

Vi snakker rå og kjapp black metal med innslag av ambiente spor mellom låtene. Alt utført på amatørmessig vis på sitt beste. I mine tidlige dager kom jeg over mange sånne band da jeg kjøpte alt jeg kom over av kassetter og demoer, men nå for tiden er det et sjeldent innslag i spilleren her hjemme. Og når jeg hører Hotel Greulich har jeg ingen  problemer med å forstå hvorfor. Dette gir meg så lite, annet enn irritasjon over at jeg har brukt opp tiden min på å faktisk høre gjennom dette noen ganger. Da hjelper det ikke at det en sjeldent gang dukker opp et riff som på sitt beste er ok- eller at vokalen tidvis låter greit. Dette er god gammel soverom/kjeller black metal som jeg helt ærlig
ikke trodde eksisterte særlig lenger. Så all ære til bandet for at de fortsatt holder den æraen i live! 

Sånn sett minner jo dette mye om tidlig Mayhem eller andre mer kjente band, for hvordan de startet, de er bare ikke helt der disse Sveitserne.

Det er ikke det at de er overdrevent dårlig på sine respektive instrumenter, det er bare at de ikke evner lage gode låter (les musikk). Og de ambiente sporene som dukker opp her og der er bare latterlige fills spør du meg. Nei,  tilbake til gutterommet, øv mer og kom tilbake når dere evner lage noe bedre enn dette. Gjerne med en BEDRE produksjon, jeg krever nemlig hakket mer enn dette i 2015 for at penis skal erigere.

Eneste låta jeg kan si jeg finner hørbar er Nulldreihundert, den er ikke HELT bak mål. Ellers som sagt finnes det noen få hørbare riff, men det er også alt denne gjengen klarer tilby meg.

Om dette er for et seriøst band å regne, eller ment som en spøk vites ei, men jeg har valgt å ta dette på alvor og da scorer gjengen en

1,5/10

Tracklist:

  1. Nachzeit 
  2. Parkplatz 
  3. Ein Nichts 
  4. Kontakt & Nähe 
  5. Warten 
  6. Himmelwarts 
  7. Zimmernummer 201 
  8. Seltsam, Uhr stehen geblieben 
  9. Wirre Erinnerungen 
  10. Visionen der Nacht 
  11. U¨berna¨chtigt 
  12. Nulldreihundert 
  13. Leere Ga¨nge 
  14. Dunkelheit steigt herab (Schroff) 
  15. Normalita¨t 
  16. Fluchtversuch 
  17. Stromausfall 
  18. Scheisse, endlich tot 
  19. Poltergeist 
  20. Mitsterben 
  21. Technorealita¨t 
  22. Exitstenz 
  23. Hotel Greulich 
  24. Wendeltreppe 
  25. Totgeweiht