Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

In Cauda Venenum "S/T"

av ruben haug

A3524276881 16Selskap: Emanations 

Release: 09.04.15

En gang i juni fikk jeg en mail fra Ictus, gitarist, bassist og vokalist i In Cauda Venenum. Han lurte på om jeg kunne ta en lytt på plata og si min mening. Siden bandet er fra Frankrike og spiller black metal var jeg ikke vanskelig å be.

Litt seinere dumpa plata ned i postkassa og siden er den blitt lyttet til.

Mye.

Den er gitt ut på Emanations, en sub-label til Les Acteurs de l'Ombre Productions , et selskap jeg ikke har noe annet enn godt å si om. Foruten Ictus består ICV av N.K.L.S (som jeg tipper er en snodig forkortelse for hans navn Nicholas). Og på sin  selvtitulerte debut har de også fått vokalhjelp på låten Omega av Jeff Grimal, kjent fra The Great Old Ones. Han står for øvrig også bak coverarten. Sånn, over til musikken...

In Cauda Venenum treffer virkelig en nerve hos meg med sin black metal. Ikke bare har de to låter på 21 minutt hver, som er godt snekret sammen, de har også fått til en produksjon og mix som er meget passende til musikken. Hvert instrument kommer godt fram og vokalen perfekt litt der bak. 

Tidvis er riffene hyggelig melodiøse, uten at det går utover den helhetlige råheten de penetrerer deg med. Uten musikalsk sammenligning får jeg litt samme feelingen av Deathspell Omega. Mulig det er låtenes lengde og variasjon som trekker tankene dit, litt usikker for å være ærlig. Uansett, det og at bandet kjører på med gode riff ala 95-96, gjør at denne plata så absolutt blir godt likt her hjemme. Ikke at det er plagiat, men tankene går til godt kjente norske band og den tidsepoken. 

In Cauda Venenum@Facebook @Soundcloud

Her og der drar de ut gode riff slik mange av disse såkalte depressive black metal banda gjør, og jeg syns det funker. Det gir låtene en ekstra dimensjon om du vil, og er defivitivt med på å opprettholde variasjon. Temposkifter og riff som tidvis er isvegger og i neste parti fortapt liv.

Så, hvis jeg skal oppsummere må jeg si at In Cauda Venenum har kommet opp med en solid plate der låtene Alpha og Omega er to, men fungerer som en syns jeg. Det er et godt gjennomarbeidet verk, bunnsolid fra start til slutt. Og jeg har brukt god tid på å komme fram til dette, for jeg likte det fra første sekund, og da måtte man bruke litt tid for å se om man mente det samme en god stund seinere. Og vær du trygg, det gjør jeg...

8/10

Tracklist:

  1. Alpha
  2. Omega