Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Iron Fire "Among The Dead"

av yngve

Ironfire3 LargeSelskap: Crime Records

Release: 16.09.16

Danske Iron Fire er ute med nytt album, da bretter man opp ermene. 

Dette bandet har jeg aldri falt helt for, det har alltid vært noe som har fått meg til å falle av underveis i løpet av spilletiden. På Among The Dead har de vært litt kløktige og variert litt mer. Det er metal her som er power metal og noe som grenser til thrash/lett ekstremmetal. Litt Testamentish. Også vokalen til Martin er bedre enn på lenge, flørtingen med growl-light kler Iron Fire godt. Tidligere har jeg funnet stemmen hans litt nasal, men kombinert med den litt røffere metallen her på Among The Dead har denne tilnærmingen blitt bra. Dere som har fulgt bandet tett er sikkert uenig, men det er slik jeg personlig føler det.

Iron Fire@Facebook

Made To Suffer ble en av vinnerne her, den låter skikkelig kult! Trøkk, driv og vokal som både toucher den rene og den rå. En annen ting som slår meg som litt annerledes kontra tidligere, er riffene. Her er det et tøffere driv, et tøffere sound. Da snakker jeg generelt, ikke spesifikt på denne låten. Bandets versjon av For Whom The Bell Tolls var ok, ikke mer. Enkelte vrier og justeringer holder ikke til at jeg få foten for en cover, da trenger jeg en større andel av riv og bygg opp annerledes-faktor.

Noen av låtene ble kanskje litt trauste, men det som fungerte var absolutt i overvekt, og er du metalskalle og liker heavy metal med en klassisk tilnærming pluss en ørliten thrashnerve, er Iron Fire ikke det dummeste du kan sjekke ut. 

Om du kan sjekke ut på Spotify sier du? Ha-ha, nei. Og mulig er jeg kald nå, men jeg humret litt med positivt fortegn når jeg leste dette på selskapets hjemmeside:

"NOTE: Among the Dead will not be featured at any music streaming services.. Support the music by buying the music!"

7,5/10 (sterk)

Tracklist:

  1. Intro (The Lost City)
  2. Among the Dead
  3. Hammer of the Gods
  4. Tornado of Sickness
  5. Higher Ground
  6. Iron Eagle
  7. Made to Suffer
  8. The Last Survivor
  9. No Sign of Life
  10. Ghost form the Past
  11. When the Lights Go Out
  12. For Whom the Bell Tolls (Metallica-cover)