Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Jernanger "From D Ashes"

av yngve

R 8164286 1456341071 6082.JpegSelskap: Disharmony Records

Release: 27.02.16

Venneslatrioen ligger og vaker i et litt vanskelig landskap.

De sier selv at de det er et sprik på bakgrunnen, og når man leser at en har bakgrunn fra hardcore (Dagfinn husker vi fra Inchi, og mulig er de aktive ennå?), Fredrik spiller i svartmetalbandet Cyanide, også fra Vennesla, mens det kvinnelige innslaget, Janne, står oppført med fortid i lovsangsgruppe. Hva ender man da opp med?

Jernanger@Facebook

Det er absolutt en form for hardcore, noe screamo-aktig, et moderne sound. Det vokale er ganske masete - og ordvalget er kun for å plassere, ikke bedømme. Lydbildet ligger på en ganske røff og bråkete hylle. Samlet er det nok et band som vil fenge de som liker hardcore, metalcore kanskje, eller ihvertfall de som har sansen for litt in your face-musikk. Jernanger sparer ikke på kruttet, men er heller ikke et band som gjør så mye annet enn å kjøre musikalsk close-talk, at de kommer helt opp til deg og presser seg fram. Og det er greit det, Det fordrer at man liker denne typen musikk, gjør du det er kassetten (som kun ble trykket i 50 ex, men som finnes digitalt), skal du ikke se bort fra at Jernanger fort kan gjøre seg gjeldende, men noe i meg sier også at denne formen for støyrock med hint av noe extremt og core, kanskje er litt på vei ut. Der skal jeg gå forsiktig i dørene, for å prøve å spå slikt er sykt vanskelig, men signalene jeg personlig plukker opp peker svakt mot en slik tanke. 

Hva som ventes rundt neste sving kan fort blir spennende og avgjørende for bandet, om de velger å rendyrke ett av elementene i musikken sin mer enn andre, eller om de legger seg her og utvikler det de viser på From D Ashes. Jeg følger meg jeg, om jeg får lov. 

Karakteren er nok litt farget av at jeg egentlig ikke svømmer voldsomt mye med sjangeren til vanlig, og at jeg er kar til å høre forbi slikt også :). En fotnote på navnevalg er på sin plass, for jeg må si at sjangeren svart fort kobles til Jernanger, selv om det helt klart ikke er noen som har forkjørsrett på noe som helst.

6/10

Tracklist:

Side A;

  1. A.D.
  2. Frontline Ethics
  3. Angels & Demons

Side B:

  1. New Lines
  2. My Ticket Home