Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Leah "Kings And Queens"

av yngve

Kings Queens 30642850 FrntlSelskap: Inner Wounds

Release: 30.01.15

Symfonisk metal med kvinnevokal og keltisk inspirasjon.

Låter det som en spennende kombo? Det som er et faktum er at skiva og bandet har et solid produkt på tilby, uansett hva du måtte mene om slik musikk. Alt er på plass; lyd, låter, arrangeringer, og en vakker dame i front - det hjelper det :) Men seriøst, det er et spennende band, for ikke bare er de symfoniske, de spretter også innom flere musikalske innstikk som løfter Kings And Queens til et høyt nivå.

Kanskje en klisjé å alltid bruke Within Temtation som referanse, derfor trekker jeg også inn Elis, som hadde noe lignende å gang for en del år siden

Mange der ute kjøper musikk basert på annonser og magaziner som i utgangspunktet dekker de store selskapene, da går du glipp av slike band. Er du i nærheten av å like svulstig og symfonisk metal med sarte og vakre melodier, vokalt og ellers, pluss mye smekre tangenter og litt stryk, er kanadiske Leah et must.

Musikerne hun har med seg er fra Delain og Blind Guardian til info.

Av og til er det så sart og søtt at det nesten renner av veggene, mens det i andre øyeblikk driver hardt og fett av gårde. Ikke ulikt Within Temptation dette, men samtidig med litt mindre metalfokus i det store og hele. 

7,5/10

Tracklist:

  1. Arcadia
  2. Save The World
  3. Angel Fell
  4. Enter The Highlands
  5. In The Palm Of Your Hands
  6. Alpha Et Omega
  7. Heart Of Poison 
  8. Hourglass
  9. Palace Of Dreams
  10. This Present Darkness
  11. The Crown
  12. Remnant
  13. There Is No Farewell
  14. Siúil A Rún (Acoustic Version)