Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Magnum "Escape..."

av yngve

Escape From The Shadow Garden Cddv 26492260 FrntlFull tittel: "Escape From The Secret Garden"

Selskap: SPV/Steamhammer

Release. 21.03.14

En av de vanskeligste oppgavene jeg gjør som anmelder er å skrive om gamle favoritter. I tilfellet Magnum er ikke dette noe problem, engelskmennene har til gode å skuffe med sine nyere skiver. 

De tre siste er ihvertfall krem, og går man tilbake til gullalderen er det jo krem med sukker.

De har ivaretatt denne typiske produksjonen de er kjent for, som vrikker og vrir seg mellom å være hardrock og melodisk hardrock. Jeg liker lydbildet veldig godt, måten trommene ligger, måten vokalen er tydelig men ikke så dominant at den spiser opp noe annet. Bob synger svært bra, selv om det er en anelse svakere enn på for eksempel Vigilante og skivene før og etter, men med de sterke melodiene de alltid klarer å hoste opp, bæres sangene alltid langt nok.

Enkelt og greit; er du fan av Magnum tror jeg ikke du blir skuffet. Selv er jeg megafan, og det kule er at jeg ikke alltid trekker ut de klassiske skivene, men setter gjerne på denne eller Princess Alice og Brand New Day. Antall runder spilt før anmeldelse mener jeg kom opp i tyve, og jeg har null problem med å la albumet tikke ytterligere.

Denne kommer nok ikke opp imot On A Storytellers Night etc., til det hadde de FOR sterke låter den gang, men mulig det er tiden som jobber imot de ferske kuttene? La oss si at jeg lytter på denne like mye som tilfelle var når jeg var yngre, på perlene fra 80-tallet - det kan jo tenkes at denne har like stort voksepotensial? Magnum skuffer uansett ikke, denne kjøper du trygt om du er kjenner eller liker melodisk hardrock.

8/10

Tracklist

  1. Live ‘Til You Die
  2. Unwritten Sacrifice
  3. Falling For The Big Plan
  4. Crying In The Rain
  5. Too Many Clowns
  6. Midnight Angel 
  7. The Art Of Compromise
  8. Don’t Fall Asleep
  9. Wisdom’s Had Its Day
  10. Burning River
  11. The Valley Of Tears