Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Manimalisms, debtuerende svartmetallere

av yngve

1557473 1418831168362339 1481869808 NMed medlemmer fra The Konsortorium, Audiopain, Yurei og Virus er ikke dette nybegynnere, og når man ser at bandet startet opp allerede i 92, understrekes vel det ytterligere.

Bandet ble dannet, som nevnt, i 92, av Kim Sølve. Kim kjenner dere til, han er en kløpper på å mekke layout og cover. Sjekk Trine og Kim om du vil grave litt.

"Manimalism var en taus bidragsyter til den første bølgen av norske black metal-band som la de velkjente sjangervirkemidlene fra seg og søkte et mer disharmonisk uttrykk. Under navnet Taarenes Vaar ga de ut to kassettdemoer, en i 1996 og en i 1997."

Debutskiva vi her har fokus på, er en "...samling av disse to demoene pluss to andre låter" forteller Kim, alle skrevet i tidsrommet 93-99. Utgivelsen kommer 17. november via det norsk/belgiske selskapet  Adversum. "Opplaget er på latterlig lave 200 eksemplarer, og trykket på både sort og gullfarget vinyl."

Kim: "Selv om albumet er spilt inn mellom 2002 og nå, er det utvist maksimal respekt for originalkomposisjonene og tiden de ble laget i og for. Skrevet av en tenåring, og senere fremført og innspilt av voksne herremenn med et bredt repertoar av erfaring og kunnskap, står dette albumet som et monument til, og en feiring av, en tid da norsk metal var virkelig mørkt og illusjonene ennå levde.

Manimalism@Facebook

Etter en 22 år lang fødsel har tiden kommet. Med et bredt glis henter vi frem et lite stykke norsk musikkhistorie fra fortidens mørke og gir deg; Manimalism."

Lineup:

  • Kim Sølve (Trine + Kim designstudio)
  • Petter Plenum Berntsen (Virus, Audiopain)
  • Bjeima (Yurei, eks-Virus)
  • Joachim Svebo
  • Member 01 (The Konsortium).

"Først ut er singelen Demons In Tuxedos, åpningssporet fra bandets første demo fra 1996, og derfor også åpningsporet på albumet." Sjekk ut på Soundcloud eller under her: