Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Midnight Eternal "S/T"

av arni sørlie

12799460 1717064958538666 4721156996518734394 NSelskap: Inner Wound Recordings

Release: 27.04.16

Ultrasymfonisk power metal med klinisk perfeksjonisme i alle ledd.

Midnight Eternal slipper debutalbum med samme tittel, og viser at også New York har band som dyrker den litt snille Eurovisionmetallen blandet med masse symfoniske elementer, neonklassiske licks, og den klassiske damevokalen på toppen.

Midnight Eternal@Facebook

Bare så det er nevnt, jeg personlig synes at mye i denne sjangeren like greit kunne blitt presentert i, nettopp, Eurovision. Selv om det kan gå uhorvelig fort, og det riffes vilt, er det liksom ikke metalfeel over det….det blir veldig mykt, soft og snilt til metal å være.

Som nevnt er det flust med symfoniske elementer i bunnfundamentet, og gitarist Richard Fisher trakterer gitaren helt rått når han først slippes løs. Han blander det nydelige og melodiøse med de heftigste neonklassiske licks, ikke langt unna hva man kjenner fra Yngwie Malmsteens stil. Ja, jeg liker en fet solo!

I låtene får de ofte fram den litt dramatiske eventyrstemningen, og oppbygningen av låtene, og hele platen, vitner om god kunnskap og erfaring i komponistens fag. Det er så hinsides gjennomført i alle ledd. Raine Hilai har en stemme som ikke nødvendigvis har så mye egenart, men hun synger utrolig rent og rett. Raine alene blir for meg bare en skoleflink vokalist, men heldigvis er det en del koringer og doblinger fra gitarist og bassist, og sammen redder det i helhet det vokale på platen.

Midnight Eternal har spilt konserter sammen med Kamelot, Sonata Arctica, Delain…etc, og i studiosammenheng er det folk som har jobbet med Symphony X, Helloween, Jorn…etc. Med dette i bakhodet forstår man hvor pompøst dette låter, og liker man sin musikk i sjangeren til nevnte referanser, og ikke har sperrer mot Nightwish, da har man et band her som virkelig burde treffe bulls eye i hørselsenteret ditt!!

8/10

Tracklist:

  1. ‘Till the Bitter End
  2. Repentance
  3. Signs of Fire
  4. Shadow Falls
  5. The Lantern
  6. Believe in Forever
  7. Midnight Eternal
  8. When Love and Faith Collide
  9. Like an Eternity
  10. Silence
  11. Pilgrim and the Last Voyage
  12. First Time Thrill