Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Miserate, norsk doom

av yngve

Miserate 24 Fotograf øyvind Vigdal

Bilde, fotograf: Øyvind Vigdal

Tungsinnet og dyster ep ankommer i april.

Fra eldre nyhet under leser du litt om bandet, lineup etc. Nytt siden sist er at ep-en har fått releasedato, 5. april er dagen å notere i kalenderen, takk til Marcus for tips.

" EP’n har et massivt lydbilde og kan beskrives som klassisk Doom Metal. Det  er atmosfærisk og tungt med growlende vokal og med tydelige referanser til  tidlig britisk 90 talls Doom/Deathmetal.  Utgivelsen er mikset av Karl Daniel Lidèn (Draconian, Bloodbath, Katatonia) og artwork er laget av Matt Vickerstaff (My Dying Bride, Paradise Lost, Satan, Carcass).

Miserate har røtter i Hamar, men har hentet medlemmer fra både Bergen, Kristiansand og Oslo. Bandets medlemmer har tidligere spilt i band som The Crest, To Cast a Shadow, Shraphead og Syrach."

Miserate Album 24

Vi snakker tung og dyster, og klassisk doom.

Miserate@Facebook

Tipset kom fra gitarist Marcus Granlien, som mange nok kjenner til fra band som To Cast A ShadowFeathers&Doom og Gravøl. I tillegg finner vi disse karene i lineup-en:

  • (selveste!) Kenneth O. Grimelid vokal (tidligere i Syrach, Among Gods, Feathers&Doom og Gravøl)
  • Kristian Sigland gitar (tidligere i The Crest og The Black Locust Project, nå aktiv i The Road Crew)
  • Kent Helset trommer (tidligere i To Cast A Shadow og Temple Of Reason, aktiv i Where Speech Ends)
  • William Fossheim bass (tidligere i Shraphead, Les Punx og Gain Eleven, nå trommis i Lily Löwe Band og The Ratt Pack)

Første singel dukker opp neste måned, jeg melder selvsagt inn, men jeg kan røpe at de som liker mye av det Syrach og To Cast A Shadow har gjort, vil bli fornøyde :). Deretter svinger de innom med flere smakebiter opp mot et ep-slipp. 

Miserate 23