Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Morbid Evils "In Hate With the Burning World"

av rune stordahl

Morbid Evils CoverSelskap: Svart Records

Release: 06.03.2015

Legg ett stykk death metal-vinyl som er gravert på 45rpm på platespilleren, sett hastigheten til 33rpm og voilà! du hører nå på Morbid Evils' debutskive. Om enn litt flåsete beskrevet, så gir det et godt inntrykk av sound og musikalsk innhold på 'In Hate With the Burning World'. Jeg reagerte iallfall på ren refleks med å kikke bort på LP-spilleren for å sjekke hvilke hastighet den stod på, sjøl om jeg bare sekunder før hadde trykket play på den digitale spilleren.

Det står i presseskrivet at de stortrives med nedstemte riff som spilles i snegletempo og det skinner tydelig igjennom her. Det er også de partiene de virkelig har kontroll på og som de lykkes best med. Når de kjører på med mer streit rocketakt og høres ut som Entombed på halv maskin, som f.eks i refrenget på Cruel, avtar fascinasjonen noe. Kanskje fordi de i utgangspunktet har fikset å gjøre noe helt særegent og mister noe av dette preget ved å inkludere riff som gir dem et mer ordinært og kjedelig uttrykk.

Hvis du tenker at det blir temmelig møysommelig og kjedelig å skulle slite seg ut av gjørmehelvete som finnene presenterer her, uten en liten gresstust eller to uti myra, så har de i grunn vært veldig kreative innenfor de relativt snevre rammebetingelsene de jobber ut fra. Hver låt har sitt distinkte preg, selv om alle sleper seg avgårde i dette snegletempoet de har lagt sin elsk på og til tross for at de stort sett bruker samme toneart og basstoner som fundament for samtlige seks spor. Og når f.eks. låta In Hate brer sin kvelende groove ut over neste åtte minutter uten at man egentlig trøtner eller går lei, hadde bandet garantert fikset å rendyrke de unike kvalitetene de har uten å måtte inkludere de mer upbeat (alt er relativt) partiene.

In Hate With the Burning World kommer nok ikke til å befinne seg på noen Topp 10-liste ved årsslutt, men har du sansen for drøye artister og takler seigpining er denne skiva såpass bra at du bør gi den en sjanse eller tre. Sjekk f.eks. ut låta Pollute eller In Hate via bandcampen under her.

Morbid Evils@Facebook

6,5/10

Tracklist:

  1. Cruel
  2. Crippled
  3. In Hate
  4. South of Hell
  5. Pollute
  6. Burning World