Unnamed27157503 10155314935706867 885556790 N

Musikkfest 2016 (Stavanger 04.06.16)

av yngve

DddPå lørdag går Musikkfest av stabelen for åttende gang, og det er syke 111 band, 120 konserter og en dag! Makan, er du der at du digger å sjekke ut band, myse litt, oppdage, da har du en fortreffelig lørdag foran deg i Stavanger. Selv skal jeg på Leprous-konsert i Oslo, men dette hadde fristet, det er jo her grunnmuren til Heavymetal.no er, hos mindre, og up and coming-bands. Jeg tok en prat med Daniel Engen for å sjekke litt hva i all verden dette dreier seg om.

Oversikt på band og scener, og tider, finner du på arrangementets på Facebookside .

Musikkfest@Facebook

Daniel trakk ut disse fra den syke lineup-en, som kanskje er de banda som representerer Heavymetal.no's stil best, men er det noen som er glemt, bare tips:  Alien Ken, Art of Deception, Hold Fast, NAG, Kal-El, Panic Attack, Råstoff, Sassy Kraimspri, Spigerfabrikken, Steelburner (med Anmelder-Arni fra Heavymetal.no :) - Yj) ,  Sublime Eyes, The Deviants, Thrashers, Thurs, Tiebreaker, Veislakt. Exploding Head Syndrome, Priscila Serrano og Frynsete på nervene.

Så Daniel, for de som ikke kjenner bakteppet til Musikkfest, hva er det? Er dette et kommunalt arrangement? Eller kommersielt? 

11873408 424169474374406 8229330171150211294 N

"Det er et initiativ fra de ulike musikkorganisasjonene og scenene i Stavanger, som ønsket å ta opp igjen Musikkens Dag; en hel dag med musikk hvor interaksjonen mellom artister og publikum blir på en annen måte enn de tradisjonelle klubbgiggene. Vi ønsker å styrke musikkbransjen i byen, både ved å la aktørene knytte nærmere bånd, samt la artister få en litt annerledes scene å spille på, med et publikum de ikke møter daglig."

Bilde til høyre: Kal-El ©

Hvordan plukkes banda ut? Er det lokalt og semi-lokalt som er greia? Eller er det også åpent for andre? Av de du sendte over ser jeg jo vestlandsstempelet lang vei ;)

"Ja, hovedvekten her ligger selvsagt på lokale og regionale band, men vi har noen innslag fra andre deler av landet, og til og med Polen."

Booking setter opp program ved å fordele alder og sjanger, og prøver å sette sammen et rikt program hvor man skal både få høre artister man kjenner fra før, og nye saker som man kan få den der eg hørte de fyst på musikkfest-feelingen."

Og 120 konserter på EN dag? Hva i alle dager, er det en overkommelig oppgave å koordinere? Du er jo der, i bresjen for dette.

"Det kan være et sant helvete til tider, det er en real logistikk som skal på plass. Men dette har vi gjort i ganske mange år nå, og føler vi har fått dreisen på det. Når man har gode folk med seg, klarer vi det meste."

Coveridemed Tekts

Vi har noe lignende i Kristiansand, Kulturnatten, selv om jeg er usikker på om det eksisterer i samme form eller om det har ekspandert/endret seg. Men dette er altså 120 band, hvor mange scener?

"Totalt er det snakk om 9 scener, 5 etablerte dagscener, 3 kveldsscener, samt "gerilja". Gerilja er rundt om i gatene, kjøpesentre, og til og med på bussene. Gratis intimkonsert på vei til byen i kollektivfeltet må jo være fett!"

Og åttende runde, da har du kanskje lært det meste? At malen fra i fjor er så velfungerende at du bare plotter og fikser, og alt går av seg selv? :).

"Vet du hva, det går faktisk ganske greit på automatikk. Vi har lært såpass mye, hatt mye hell både med vær, utstyr, publikum og artister, at det har gått mer på skinner enn man kanskje skulle tro når opplegget er så svært."

Imponerende.

Mye metal og hardrock, rock, det liker vi jo her på Heavymetal.no, og mange kjente fjes, til og med et band som kan skilte med en av våre stabstryner :) Har du selv noen tips på band man bør få med seg? 

"Alle man ikke har sett før! Det vil si, plukk opp ett programblad selve dagen, sjekk ut bandbioene, og sjekk ut alt du ikke har hørt før innenfor preferansene dine. Det er mye gull i rekkene her.

Eksempelvis første året Overthrow spilte; for et show! De blåste gamlegutta av scenen. Og var bare 14 år! Samme med Kvelertak i 2009. Der og da ante ingen av oss hva som sto foran oss, men når 300 kids kom løpende foran scenen forsto jeg at det var ett eller annet jeg hadde gått glipp av."

Jeg vil tro at du er temmelig skutt på søndag, inntil du sitter med beina på bordet og sipper en vel fortjent kaffe, lykke til ;).

"Takk for det. Kanskje noe annet enn kaffe, men utvilsomt beina på bordet!"