Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Nuclear Detonation "Living Dead..."

10665904 619390088170349 2499390501357563118 NFull tittel: "Living Dead, Sons Of The Lobotomy"

Selskap: Iron Shield Records

Release: 28.08.15

Italienske Nuclear Detonation er et relativt ungt band, og dette er bandets første utgivelse. Og det skal sies at det er ganske så tøffe saker vi får servert på bandets debut, Living Dead, Sons Of The Lobotomy, som nå er ute via tyske Iron Shield Records (i kun 500x.).

Nuclear Detonation serverer god gammeldags thrash metal med begge beina godt plantet i thrashens glansdager, nemlig åttitallet. De fleste i bandet var nok knapt nok født på den tiden, men de har tydelig gjort hjemmeleksene sine, for de har her klart å få til mye av det som kjennetegner nettopp den tiden når det kommer til gitarbasert heavy- og thrash metal.

Nuclear Detonation@Facebook

Vokalmessig er heller ikke dette å forakte, da vokalen til Luca Sergi har en fet blanding mellom den tradisjonelle heavy metal-vokalen til den litt mer røffe og harde typen. Det er bare så synd at det er så lite av den. For, det er noe som trekker denne platen ned noen hakk, at det blir litt for mye instrumentalt og litt for lite vokalbruk. Jeg digger fete gitarriff, og kan nesten høre på det i det uendelige, men her kan det grense til å bli litt kjedelig og ensformig i lengden dessverre.

Men for all del, til å være bandets debutskive er dette en mer enn godkjent skive, og digger du gammel skitten heavy og/eller thrash fra gode gamle åttitallet, er dette virkelig verdt en lytt. Selv om jeg håper på litt mer trøkk og variasjon neste gang.

6/10

  1. Down to hell
  2. Slow decay
  3. People of the lie
  4. A.T.A. (Another thrash attack)
  5. Living dead
  6. Hang the poser
  7. Mental prison
  8. Nuclear detonation