Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Operation:Mindcrime "The Key"

av yngve

The Key 34254154 FrntlSelskap: Frontiers

Release: 18.09.15

De fleste kjenner til at Queensryche delte seg i to leire.

Operation:Mindcrime er nok min favoritt av disse to utgavene, for vokalen til Tate har noe spesielt ved seg. Ikke alle låtene er like bra, men det er noe ved skiva som gjør at det er spennende å følge med. Og snerten, varmen, Tate har, denne særegne greia man umiddelbart kjenner igjen, den er her. Queensryche med Todd i spissen fikset ikke å lage en skive som fenget meg.

Det er lite oldschool å spore her, det er mer av det bandet gjorde etter den klassiske tiden, men det er jo en del tøft der også. Promised Land for eksempel. 

Operation:Mindcrime@Facebook

The Key er en ganske så bra utgivelse, men den blir nok aldri en gjenganger i spilleren. Vel funker det her og nå, men jeg kjenner meg selv så godt at jeg vet den nok ikke blir spilt veldig ofte over de klassiske skivene. Slik er det av og til.

En progressiv ånd er til stede, heller enn det bandets andre versjon fikset. Der gikk det i låter som føltes som om de absolutt skulle prøve å gjenskape, her hos Operation:Mindcrime er det noe fokus framover, at det lager låter for nåtiden. Men, det optimale hadde faktisk vært om disse to banda hadde funnet sammen igjen og skapt musikk sammen - for Tate har det vokale på plass synes jeg. 

Coveret sugde, uten at det betyr mye.

7/10

Tracklist:

  1. Choices
  2. Burn
  3. Re-Inventing the Future
  4. Ready to Fly
  5. Discussions in a Smoke Filled Room
  6. Life or Death? 
  7. The Stranger
  8. Hearing Voice
  9. On Queue
  10. An Ambush of Sadness
  11. Kicking in the Door
  12. The Fall