Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Royal Blood "S/T"

av yngve

Royal Blood 27715612 FrntlSelskap: Warner

Release: 27.0814

Royal Blood, bandet jeg kommer til å huske lenge bare grunnet det fete coveret. 

Musikken er ikke veldig lik det jeg forventet når jeg så coveret første gang. Du vet, man har jo noen tanker på hva som kommer. 

Det er en type organisk støyrock, men ikke støyete på en måte som gjør lytteprosessen vanskelig. Det er bare en type rock som er hard og med rufsete kanter, både i lyd og musikk. 

De har greie låter, engelskmennene er lette å like, de låter som en miks av White Stripes og Rage Against The Machine, uten å direkte ligne på noen av disse musikalsk. men det er likheter. 

Royal Blood@Facebook

De er litt innestengte, men det kler musikken. De groover og svinger seg fram og tilbake, og etterhvert åpenbarer skiva seg som litt lite farlig. Låtene beveger seg mer og mer inn i en type rock som er litt lite tilfredsstillende for meg. Men det er bra saker, om du liker de to banda nevnt, pluss en anelse av denne 70-tallsgreia Wolfmother har. Denne biten er ikke veldig dominerende, men på en låt som You Can Be So Cruel er det relativt hørbart.

Ikke et band og ikke en form for musikk jeg har hørt mye på, men det er proft og stort, det er lite feil her. men du skal ha litt beinet for band som er litt røffe i systemet, som aldri beveger seg veldig i tempo, hvor låtene går litt i samme gate. 

6,5/10

Tracklist:

  1. Out Of The Black (aus "Who am I")
  2. Come On Over
  3. Figure It Out
  4. You Can Be So Cruel
  5. Blood Hands 
  6. Little Monster
  7. Loose Change
  8. Careless
  9. Ten Tonne Skeleton
  10. Better Strangers