Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Royal Hunt "The Devils Dozen"

av yngve

The Devils Dozen 33963907 FrntlSelskap: Frontiers

Release: 21.08.15

Royal Hunt er et kjent navn, men kanskje sjangeren ikke er veldig stor her i Norge?

De spiller en form for melodiøs hardrock, aor, pompøs rock med en anelse metal. Det er et band som alltid har servert kvalitet, det er det ingen tvil om, og med Dc Cooper tilbake bak mikrofonen ser jeg ingen grunn til at fansen ikke skal juble. Dette er svært stilsikkert, det er flott, behagelig, en del trøkk og låter som ikke innehar et snev av nytenkning. Men det skal være slik, flashy soloer, breiale rytmer, riff som gjerne er litt mer heavy enn bandet ellers og en vokal som framviser en styrke få andre har. Men spennende, det er det ikke.

Jeg liker denne formen for hardrock ganske greit, men, og uten sammenligning, setter jeg heller på Magnum om jeg er i humør for litt adult rock med baller. 

Royal Hunt@Facebook

Dette er så kvalitetssikret at det går på bekostning av det å ha litt tenner, litt rufsete framtoning. Men igjen, det er slik det er, og de følger boka, gjør alt veldig bra og bør ikke skuffe fansen.

Jeg er litt forsiktig med karakteren, men synes de skal få en sterk sekser. Låtene blir litt platte etterhvert, men de har denne sterke gjennomføringen, så jeg havner litt på edge her. 

Bandet kom til info nylig ut med et dobbelt livealbum, Cargo.

6,5/10

Tracklist:

So Right So Wrong
May You Never (Walk Alone)
Heart On A Platter
A Tear In The Rain
Until The Day
Riches To Rags
Way Too Late