Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Ruthless "They Rise"

av arni sørlie

Ob 3ffc8f Ruthless They Rise 400Selskap: Pure Steel Records

Release: 22.05.,15

Ruthless@Facebook

Forrige slipp fra bandet var 'Discipline Of Steel' (1986), nå reiser Ruthless seg igjen og gir oss 'They Rise'.  Med på kjøpet får man ep-en Metal Without Mercy fra 1984. 

Passer så Ruthless inn i dagens retrobølge?

Nå hørte jeg They Rise mange ganger før jeg leste promoskrivet, og visste ikke at de 5 siste låtene var re-utgivelse av nevnte EP. Jeg var under gjennomhøringene glad for at platen tok seg opp i slutten, og bet meg merke i en litt annen produksjon, dog tenkte jeg ikke nevneverdig på det.

Det går i US-metal type oldschool power, men det begrepet er jo svært relativt hvis man har vært i en sjangerdiskusjon og to! At det har amerikanske vibber er sikkert, at det låter oldschool er enda mer sikkert, om det er power, eller thrasha heavy er jeg heler litt mer usikker på. Fikk litt vibber til norske Zeno Morf, hvis det hjelper?

They Rise er uansett ikke noe som jeg tror vil bane seg veg gjennom retrobølgen som i disse dager velter over oss, og som plateføde er hverken låter, eller vokal, sterk nok til å hevde seg. Det blir litt kjedelig og opphørt i lengden, men sikkert superkult for bandet å være aktive igjen.

Skal jeg være ærlig er det som nevnt bonussangene, denne ep-en fra 84,som sitter best på They Rise. Her er det en litt sånn heavy metal versjon av Slayer fra samme epoke, og en åpnere, litt mer dynamisk produksjon. Sjekk ut hvis retrometalleren bor i deg.

5,5/10

Tracklist:

  1. Defender
  2. Laceration
  3. Traitor
  4. They Rise
  5. Hang Man
  6. Time Waits
  7. Out Of The Ashes
  8. Frustration
  9. Systematic Terror
  10. Gates Of Hell
  11. Metal Without Mercy
  12. Bury The Axe
  13. The Fever
  14. Mass Killer