Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

See The Sky "Ego Rehab"

av yngve

11037559 687195961407667 2487420151163226408 NSelskap: Mighty Music

Release: 03.07.15

See The Sky er et eksperimentelt postrock/metalband.

Presseskrivet var ganske vanskelig å tyde, det var mye lesestoff, mange setninger som ble vel dype og flytende for meg. 

"The invisible dystopian force of social engineering is the topic tackled metaphorically throughout See The Sky's new concept album."

Jepp, og det var noe av det jeg gadd å tygge på :) Dette er altså et band som har lagt mye jobb i tekster og konsepter, det har jeg aldri tid til å dvele ved, dessverre, men når et presseskriv er såpass intrikat som dette, tror jeg flesteparten faller av etter kort tid og hopper rett på musikken. Det gjorde jeg.

Postrock/metal utgjør innholdet på Ego Rehab, og musikken er helt klart gjennomarbeidet. Jeg tror at dette er et album som krever mer enn jeg har av tid, derfor føler jeg at jeg er på tynn is i å kunne anmelde, ihvertfall sette en karakter. Det låter fett, dog er dette metal, atmosfærisk og utfordrende rock med eksperimentelle innslag, som jeg ikke tror vil få et voldsomt sterkt fotfeste. En ting er jo at det er kult og nok vil vokse om man bruker tiden til hjelp, men jeg vet at slike band nok er for smale til å oppnå kommersiell suksess - om det er målet.

Jeg kan gjerne sette på denne og spille hele skiva gjennom, og jeg har funnet bits'n pieces som kan knyttes til Third And The Mortals litt sære side, men så er det denne greia med å være anmelder; det ligger hauger av skiver og skuler på en, det er sjelden tid til å fokusere på et album som dette, som trenger det lille ekstra.

See The Sky@Facebook

Jeg våger meg på en sekser, kanskje er det svakere om jeg hadde fortsatt, kanskje hadde det blitt en favoritt, men jeg safer og får stå for valget.

6/10

Tracklist:

  1. The Narcissist 
  2. Therapy 
  3. Legion 
  4. Isolated 
  5. Delusion vs Reality 
  6. A Flicker of Light 
  7. Battle for the Mind 
  8. Remedy 
  9. Relapse 
  10. Manipulation Malpractice 
  11. Damaged Beyond Repair