Sobre Todo Nombre "Battleground"

av yngve

16684375 10154450981307875 1138154493435717333 NSelskap: Private

Release: 29.03.17

Metalcore, metal, fra Colombia...og Kristiansand.

Bandet består av et knippe sørlendinger og en kar fra Colombia, som sammen skaper ganske så bra og hardtslående moderne metal. En av gitaristene er også fra Colombia, men bor her i Norge.

Det er hauger av slike band, men på samme tid gjelder jo det alle sjangere, undersjangere, innen metalscenen. Det bunner i om du liker og/eller følger akkurat denne formen for metal. Jeg hører en del på slikt, anmelder en del, og synes Sobre-gøtta har levert en sterk utgivelse. 

Det som funker er at de ofte har en melodisk og fin mur under det harde, og at de har fått en produksjon som klarer å formidle balansen i musikken.

Sobre Todo Nombre@Facebook

Jeg har hørt denne sikkert tredve ganger, litt fordi den ikke er så lang, men  fordi jeg i lang tid har hatt et mobilvarsel på å huske å anmelde :). Da har jeg hørt mye, men så har skiva blitt liggende nede i stua og ikke kommet i bunken der den skulle ha vært. Men nå er jeg om ikke annet godt kjent med låtene, og er greit på stell i å føle at jeg er i mål.

Du skal like røff vokal og da i denne typiske metalcorestilen, er du der tror jeg dette bandet fort kan bli noe for deg. Musikken under er hard den med, men som sagt bruker de roligere innstikk, hvor gitarene kjører en del lyse melodier.

Jeg har sett dette live et par ganger, og de er kanskje litt hardere der, men lytter man på skiva er det fanget ganske godt med brutalitet her også. Jeg liker det instrumentale, lyden, på denne, og det er kun snakk om man liker vokalen eller ikke. Den er ikke så brutal som mange andre, men tøff nok til til at den skremmer bort de snilleste :).

Som de fleste i denne sjangeren er det (for meg ihvertfall) ikke så lett å henge seg opp i enkeltlåter. De bruker ofte de samme løsningene, og det hele går litt i ett gjennom innspillingen. Det er ikke noe problem, men jeg som vokste opp på 70- og 80-tallet er jo vant til en litt annen måte å tenke låter og da spesielt refrenger på :).

Battleground holder et høyt nivå, og jeg tror ikke dette står tilbake for noe annet av det større innen sjangeren internasjonalt. Bandet har samlet klart å slippe en proff og kvalitetssikret utgivelse.

Favoritten er åpningssporet.

7,5/10

Tracklist:

  1. La Espada, La Lengua
  2. Mashah (Drawn out of the Waters)
  3. Meggido
  4. Risk Taker
  5. Inheritance