Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Soulfly "Archangel"

av yngve

11826065 10153268834759093 8573548941007829430 NSelskap: Nuclear Blast

Release: 14.08.15

Soulflys siste utgivelse er som forventet.

Soulfly@Facebook

Ikke nødvendigvis positivt eller negativt, men jeg fikk vel ca. det jeg hadde forventet. Jeg har egentlig aldri trippa på det Soulfly har levert før, men har da hatt enkelte gullkantede øyeblikk. Jeg er heller ikke veldig stor fan av Cavalera Conspiracy, selv om jeg ELSKER Blunt Force Trauma

Cavalera har sine begrensinger i vokalen, og låtene, spesielt hos Soulfly, høres ut som en videreføring av Sepultura - naturlig nok. Men de mangler de virkelig gode låtene etter min mening. 

Det går ofte i enkle, allsangvenlige choruser, en brutal versjon av Motörhead. etter en tid begynner jeg gå lei av denne sammensetningen, selv om en låt som Ishtar Rising og dens tyngde pirrer. Åpningslåten på skiva skilte seg ut. Ikke var den spesielt bra, men den hørtes ut som en bonuslåt, og en låt som bandet hadde spilt inn til en tributeskive eller noe lignende. Merkelig å åpne med denne, for utover skiva, etter denne, merker man at det er en annen stemning.

Shamash var også ok, den hadde en tyngde, en messende kul grove, og hvor det var stukket inn litt aggressivitet mot slutten.

Det er en innadvendt skive synes jeg, bra og med voksepotensiale, tror jeg. Enkelte av sporene hadde mye tøft, men som jeg nevnte, jeg hører litt begrensing i vokalen. Dette albumet er om ikke annet mørkt, litt introvert, en håpløs følelse, en følelse av oppgitthet til samfunnet. Ikke vet jeg. Om skivas lyrikk er i tråd med tittelen på skiva og et par av låtene, bommer jeg selvsagt, men jeg har dessverre bare drittfiler å forholde meg til.

Jeg kom ikke helt i mål, men føler jeg er på trygg grunn når jeg sier at albumet er ca. femti prosent kult og resten litt filler-feel.

6/10

Tracklist:

  1. We Sold Our Souls to Metal
  2. Archangel
  3. Sodomites
  4. Ishtar Rising
  5. Live Life Hard!
  6. Shamash
  7. Bethlehem's Blood
  8. Titans
  9. Deceiver
  10. Mother of Dragons