Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

The Haunting Presence "The Haunting Presence"

av rune stordahl

A3057128262 2Selskap: Hells Headbangers

Release: 10.03.2015

Liker du småkaotisk death metal med ekkel vokal innsauset i ekko bør du ta notis av amerikanske 'The Haunting Presence', for her får du begge deler i store doser. Og det funker, bare for å ha sagt det med en gang. Bandet er en enmannsgreie, men det begynner å bli noen år siden enmannsband var et skjellsord, og Ghastly Apparition (som personen bak bandnavnet kaller seg) har kontroll, og mekker barske riff og maner frem vemmelig stemning på den gode måten. Musikken er intens og brutal, og den ekkoeffekten på vokalen legger et småpsykotisk slør over det hele.

Gitarlyden er en anelse hard i mine ører og kunne med fordel gitt litt mindre assosiasjoner til Boss Metal Zone. Det er kanskje litt småpirkete å påpeke, for det ikke noe som hemmer eller forringer lytteopplevelsen når alt kommer til alt, men det kunne borget for et enda heftigere og mørkere sound. Resten av lydbildet og estetikken sitter som det skal. Riffene er stort sett av motorsagtremolotypen, men innimellom kommer det også mer thrasha partier og noen få seige powerchord-rytmer (som er begrenset til intro og outro vel og merke).

The Haunting Presence@Facebook

Denne selvtitulerte EP-en ble opprinnelig sluppet på kult-formatet kassett høsten 2014, men det er ingen uting at utgivelsen blir tilgjengelig på et litt mer utbredt format. Den gestalter seks spor hvorav første og siste er korte instrumentaler, men de er kledd i samme musikalske drakt som de fire andre låtene. Og det er faktisk deilig å slippe den der liksomskumle og illevarslende ambient-snutten for en gangs skyld og heller få ordentlig musikk som er tilpasset intro-rollen.

Ikke helt innertier, men det drøye kvarteret The Haunting Presence disker opp med er utvilsomt kvalitetsmørke og bandet skal følges videre. Anbefales glatt.

7/10

Tracklist:

  1. The Deity of Darkness
  2. Tampering with the Patience of Unknown Energies
  3. Arsenic for this Pathetic Existence
  4. Continuously Assaulted by Spirits
  5. The Ultimate Climax of Destruction
  6. The Deity of Destruction