Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Vyrju "Black"

av steinar selstø

Image Manager  News Frontend 200 Vyrju   Black 225x225Selskap: Black Forest

Release: 2014

Jan Frode Lindsø fikk mye positiv kritikk for det han ga ut med bandet Gjenferdsel for noen år tilbake. Her er han ute med debut-EP-en fra sitt nye band, Vyrju.

Stilmessig er dette ikke helt ulikt Gjenferdsel. Førstelåta er en riffbasert, tung og midtempo black metal-sak som er catchy og en med en god groove som gjør at den faller lett på plass. Fans av Khold kan nok fort komme til å like låta. Det påfølgende sporet er mer monotont, seigere og med malende, melodiøse gitarer. Renvokal benyttes så smått ved siden av den grimme, og dette trekket gir låta en ekstra brodd. Gone er en rolig instrumentallåt som blir et kort intermezzo før man i sistelåta er mer aggressive igjen med ei låt som føles som en miks av de to foregående ordentlige sporene.

Vyrju@Facebook

Black er blitt en ålreit EP som helt sikkert vil treffe en del lyttere. Jeg savner ett eller annet litt udefinerbart, en x-faktor, som ville løftet låtene opp til et nivå der jeg virkelig har lyst til å høre dem igjen. Bra altså, men heller ikke mer. 

6/10

Tracklist:

  1. The constant void
  2. There is no grave big enough to take all my sorrows
  3. Gone
  4. The residue of life