Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Widows "Oh Deer God"

av yngve

Oh Deer God ArtworkSelskap: UMC Recordings

Release: 14.04.17

For fans av Electric Wizard, Kyuss, Down, Clutch, Entombed...

Engelske Widows ligger og vaker i en dam der både stoner og litt rølpete death metal driver rundt. Jeg er i og for seg fan av slikt, når gitarlyden er skikkelig dirty, rufsete, og når rytmikken får deg til å bevege kroppen sånn passe. 

Widows@Facebook

Bandet ser ut som en blanding av hardcorefolk og pønkere, og framstår ikke som et typisk stonerband imagemessig. Og jeg liker band som ikke omfavner stereotypene.

Musikken er tung og riffete, gjerne i en litt monoton groove, hvor band som Crowbar kan snike seg inn i materien. Låtene på skiva har god bredde, hvor noe er metalisert og noe legger seg mye mer opp mot en 70-tallsfarget sak.

Det er mange band i denne skuffen, mange som slåss om oppmerksomhet, og de fleste kommer vel til kort når det gjelder å tangere de eldre i St Vitus, Crowbar etc.Widows er nok ikke et band som åpner en ny dør for meg, men tiden jeg brukte på de var helt ok. Det er et faktum at dette er ett av mange band som ikke tenker selv, de bare kopierer og gjør det fett - liker du det er nok dette et helt ok slipp å ta tak i.

6,5/10


Tracklist:

  1. Oh Deer God
  2. Caffeine and Hatred
  3. Heresy and Venom
  4. Blue Tuna
  5. Ride To The Realm Of Coitus
  6. Baron Greenback Blues
  7. Germanium Buzz