Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Habitual Sins "Personal Demons"

av arni sørlie

15326377 1753821611545908 7261750315381169188 NSelskap: Pure Steel Records

Release: 20.01.17

Rå dose US-Metal fra gjengen i Habitual Sins.

Fra USA kommer trioen med sitt første slipp, men det hersker ingen tvil om at de er dreven i faget. Ifølge infoskriv er medlemmene veteraner i den amerikanske thrash og power scenen.

Habitual Sins@Facebook

Man skal ha en viss interesse for eldre metal for å svelge dette som perfekt tilberedt måltid, men for enhver metalhead som synes dagens power og heavy blir for snill og pyntet, har Habitual Sin oppskrifter man bør sjekke ut. Det som slår meg først er at dette er mer metal i uttrykk og nerve enn mange av dagens band som spiller langt hardere sjanger. Råheten de serverer, sammen med den litt mørke undertonen, den er ofte savnet her i huset. 

Det er ikke avanserte greier man får, men ofte kan det enkel være det beste, så lenge det formidler. Ofte kjører de seige, ganske tunge riff, med midtempo dobbel dus som pådriv. Isolert sett er mye av riffingen hellende mot tungrock, nærmest doomet av og til, men allikevel er det herlig driv i det hele. Låtene har en oppbygning og sammensetting som gjør at lytteren ikke detter av lasset utover i platen, og den melodiøse biten de fletter inn her og der, det gjør det hele til et godt gjennomført og kult album.

Appropos kult, så er vel vokalisten Mattew Bizilia en faktor som kuler det hele noen ekstra hakk. Jeg måtte ha noen runder før vokalen satt, men jo mer jeg hørte, jo mer ble jeg enig med meg selv at dette er råkul hals! Den identitetsrike og litt piggtrådaktige stemmen, kombinert med en litt demonisk og mørk prekende fremtoning utgjør toppen av Habitual Sins

Ikke likt, men hvis man skal sammenligne så er Metal Church litt i samme gata, da særs hvis man går helt tilbake til f.eks The Dark-albumet. Mye US-metal, mye heavy metal, og mye seige sleipe grooves. Anbefales!!

8/10

Tracklist:

  1. Ravens
  2. The Djinn
  3. Far Beyond Hades
  4. Watch the Fire Rise
  5. The Prince of Wallachia
  6. Kiss of Shame
  7. I Pray for You
  8. Forever Be Tormented
  9. Down Here in Sodom
  10. When the Inquisition Calls