MindMaze "Resolve"

av yngve

16830649 1420118941341025 7881396990262567761 NSelskap: Inner Wound

Release: 28.04.17

Progressiv metal med kvinne i front.

Det er ikke voldsomt mye nytt her, MindMaze har ikke funnet opp kruttet, ikke en gang en liten kinaputt har kommet ut av den andre enden i form av nyvinning. Da gjenstår det å se om de bruker malen bra.

MindMaze@Facebook

Jeg fant ikke veldig mye her som veltet min verden, men det er elementer som jeg synes gjør seg bra. Og som trekker de over gjennomsnittet. At madamen bak mikrofonen har en litt mørkere og røffere stemme enn de fleste av sine likekvinner er en fordel, at de har litt trøkk i kjelleretasjen på noen av låtene er også et pluss, og at de legger inn tre instrumentaler blant disse tretten (!) sporene er med på å lette lytteprosessen. Og de instrumentale kuttene er bra, noen ganger er de bedre enn de vanlige låtene.

En låt som Shattered Self kunne ha vært fet, men der synes jeg ikke vokalbiten fungerer bra. Det smakte med en powerlåt, men det falt litt sammen. Vokalen ellers er både fugl og fisk, og på balladen Release fant jeg dama veldig kjedelig. Denne låten var ikke rett for meg heller, en fryktelig klisjéfylt sak som jeg ikke orker å høre mer på. Og når siste låt kommer på plass, begynner dosen å bli godt på overtid for min del.

MindMaze er et ok band om du følger sjangeren melodisk powermetal vil jeg tro, men skal man fylle en skive med 67 minutter musikk er det ikke helt min stil dette, om det skulle ha fungert optimalt.

Vet dere hva? Det er et helt greit band, men etter noe tid sammen med skiva dalte interessen min - og det slo meg som noe feil. Karakteren er litt der jeg var i klemma mellom der det var ok og begynte å seile utfor, og det er fortsatt et band jeg føler kan forsvare en sekser.

6/10

Det er absolutt bedre låter enn den jeg valgte under her, så sjekk related på Youtube om du er interessert.

Tracklist:

 1. Reverie (Instrumental)
 2. Fight The Future
 3. In This Void (Instrumental)
 4. Drown Me
 5. Sign Of Life
 6. Abandon
 7. Sanity's Collapse (Instrumental) 
 8. One More Moment
 9. Twisted Dream
 10. True Reflection
 11. Shattered Self
 12. Release
 13. The Path To Perseverance