Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Tredje singel fra Gamleskulen

av yngve

Gamleskulen 22

Metal tuftet på oldschool-snitt, bokstavelig talt.

Gamleskulen er et prosjekt som trommeslager Stian har bedrevet under pandemien. Han var nok ikke den enste som gikk til innkjøp av utstyr og begynte å feste låter på tape hjemme. 

Gamleskulen@Facebook

"Når pandemien kom, og ingen visste hvor lenge den ville vare, fikk jeg lyst å benytte tiden til noe produktivt. Jeg gikk til anskaffelse av noe opptaksutstyr, samt kjøpte meg en gitar og bass som jeg også måtte lære meg å spille."

Stilen er i Stians egne ord, i den sintere delen av rocken, men hvordan man skal skru forventningene når man elser dette prirrer kanskje nysgjerrigheten mer: "Sjangermessig vil jeg si musikken befinner seg i den små-sinte delen av rock/metall/pønk, men en kan trygt vise det til svigermor uten å bli pælma ut på flekken."

To låter er ute, ytterligere en kom i dag. De to første sjekker du ut på Spotify :

Men vi må plassere Stian litt, og uten at jeg kjenner stort til Haugesundsbandet Lik, er Avast et band som har kommet innenfor mine rammer. Jeg hadde intervju og anmeldelse på de tilbake i 2019. Virkelig en vegg av skrekkblandet fryd der.

Med Gamleskulen har Stian spilt inn alle instrumentene selv, og han har "... mikset/mastret låta, og gitt den ut på strømmetjenestene. Old-school og DIY i beste velgående. På mine sosiale medier tar jeg følgerne gjennom hele prosessen fra riffs to release med mye behind the scenes-materiale i forbindelse med prosessen i låtskrivingen og opptak/miksing."