Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Cień "Ecce Homo"

av steinar selstø

N 3272 Cie Ecce Homo 2014Selskap: Old Temple

Release: 30.12.2014 

Dette er debuten til polske Cień, og den viser et band av solid kvalitet.

Cień@Facebook

Det handler om black metal, og da i en moderne og fremtidsrettet form. Her kan man ikke spore Bathory, Darkthrone eller Immortal, men man sporer et band som søker et eget uttrykk og er godt på vei til å klare det. For å gi en pekepinn på retningen kan italienske Forgotten Tomb nevnes, men ikke tenk at Cień låter helt maken. 

Musikken er strøkent fremført og lyden er klokkeklar og varm. Til black metal å være er produksjonen usedvanlig. Det er åpenbart lite kulde å spore her, men musikken er ikke mindre atmosfærisk av den grunn. Faktisk er atmosfæren et av de viktigste elementene. De sjelfulle og sørgmodige melodilinjene sørger for at låtene er vakre, på en dyster og innadvendt måte. Vokalen er ofte fraværende, og melodiene blir dermed enda mer sentrale i lydbildet. 

Noen minus er det likevel. Låtene kan bli vel langdryge og hendelsesløse, vokalen er veldig standard og det rytmiske fundamentet byr på en del ting som er dusinvare og forglemmelig. Helhetsinntrykket er likevel solid, og bandet settes på listen for ting man gjerne sjekker ut mer fra i framtiden. 

7,5/10

Tracklist:

  1. Rebellion 
  2. Betonowe królestwo 
  3. Lustfulness 
  4. Slave of Live 
  5. Umarły krzyk 
  6. Ecce Homo 
  7. Silent March