Karmøygeddon 24

Escapetor «Fear»

av yngve

EscapetorSelskap: Crime Records

Release: 24.10.14

Escapetor har modnet og kommet i havn. Thrashen er nok ikke helt i tråd med alt som slippes i dag, men det er en korrekt dandert stil de har funnet seg til rette i.

Jeg vokste opp med thrashen, og fikk med meg disse bølgene som kom; blackthrash, retro…men veldig få band har klart å låte som thrashen var på slutten av 80-tallet/starten av 90’s. Dette var etter at disse tyske monsterne hadde vært ute på tokt, vi snakker om en litt vanskelig tilgjengelig thrash for mange vil jeg tro. Om noen av dere husker band som i dag ikke nevnes ofte foruten av kjennere, type Forbidden, Defiance, ToranagaAcid Reign etc, tror jeg lett vi kan slippe Escaptor ned i den kurven. Ikke at de på ligner veldig på noen av de nevnte, men de innehar en fin forståelse for hva som skjedde, og har fikset å slipt seg ned til en grei løsning. 

Jeg tror, at om du er som meg, du må jobbe litt med denne, det er ikke en umiddelbar skive eller band. Men hører du etter og legger merke til spesielt gitarspillet, riffene, melodiene som ligger der, er det utrolig mye fett. Rytmeseksjonen jobber bra og murer en solid mur for resten. 

Vokalen er kanskje det som kan være ankepunktet for noen, selv setter jeg greit pris på denne typen thrashvokal. Claudius har en stemme som fanges mellom stoler, han er ikke aggressiv eller melodiøs, noe midt mellom. Over tid vokser han på deg, skiva også. 

Produksjonen gitarist Ragnar har fått til i sitt studio er meget bra! Nå er ikke Studio Valhalla en nykommer i denne sammenheng, det er mange band som har fått hjelp av Ragnar, og også denne gangen er resultatet noe å være stolte av. Det høres at man hare jobbet mye med prosessen eetterinnspillingen.

Escapetor@Facebook

Med det Skiensbaserte selskapet Crime Records på laget blir det spennende så se om Escapetor endelig får litt fortjent oppmerksomhet. Det er jo en svært tett befolket scene, metalscenen, så å klare å stikke hodet fram er ikke lett. Jeg ønsker dere lykke til, og om anmeldere og platekjøpere gir dere litt tid vil det gå greit. Aberet i dag er jo at de fleste har så dårlig tid, man vil ha alt rett i fanget med en gang, band som allerede er hypet, band som har låter som er der med en gang. Fear er et album som kan spinnes mange ganger, og jeg opplevde at den hadde substans nok til å gi meg nye opplevelser også etter litt tid. 

Ikke alle låtene satt, men på det jevne er dette en god skive.

7,5/10

Tracklist:

  1. The Queen
  2. Dark Past
  3. Unknown Thoughts
  4. Dealing with Fate
  5. Mr. Hyde
  6. Fear
  7. Shadow
  8. Escapetor
  9. Suicide
  10. Time
  11. Creatures of the Night
  12. Folsom Prison Blues