Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Fierce Justice "1 Ep"

av yngve

Img071Selskap: Nyhoff Records

Release: 2015

Norske Fierce Justice spiller hardtslående hardrock med en flik av gammel metal.

Jeg fikk oversendt fem låter, hvor en var representert i to versjoner, en radioversjon. Felles for alle låtene er at det er litt sprik i sjanger, de blander bittelitt og ender opp som litt vanskelige å komme i havn med. Fra enkel hardrock på åpningssporet (Behind The Thought) går de over i Leap Of Faith, som blander akustiske partier med en stemningsfull form for metal/thrash-light. Spineless beveger seg over i thrashens verden, litt der noe av Equinox var, men Fierce Jutice er litt mer skranglete.

Bad Lucy, som er låten som kommer i to versjoner, falt helt utenfor. Det høres ut som om den kommer fra en annen innspilling, det er ihvertfall enkelte forskjeller i produksjon på denne og de tre andre. En litt kjedelig rocker som ikke ga meg veldig mye. Men samtidig er det ikke noe feil med den sjangermessig, eller isolert.

Jeg likte best Spineless, og synes vel egentlig bandet kunne ha tjent på å finne seg sjæl litt før neste innspilling. Det var litt identitetskrise av og til, men det som var bra synes jeg fungerte. 

Lav karakter? Mjo, men jeg kunne ikke helt se at denne utgivelsen samlet skulle trekke opp til sekseren heller. Magefølelsen styrer. Men, jeg er mer enn gjerne med i neste omgang, jeg digger å følge band over flere slipp. Forhåpentligvis var anmeldelsen konstruktiv, og jeg håper jo bandet ikke skjærer tenner og poster brevbombe når dette leses :).

PS! Skiva kom fysisk i ettertid, der var ikke radioversjonen av denne ene låten plassert.

5,5/10

Tracklist:

  1. Behind The Thoughts
  2. Leap Of Faith
  3. Spineless
  4. Bad Lucy