Karmøygeddon 24

Fairy, tungt og melodisk bergensband

av yngve

Fairy 301114 16 Edit EditAlbumet 'Vinterverv' kom i handel for et par dager siden, releasekonsert i Bergen på lørdag.

Arrangementet på Facebook (Support for kvelden er bandet Ottorpedo

Fairy er et jenteband, men teller en herre på tangenter. Men det betyr ikke noe, musikken er alltid i sentrum for min del, og det smaker bra av det kvintetten har sydd sammen på Vinterverv. Det er tungt, tungrock faktisk, melodisk, melankolsk, søkende, lengtende, vakkert...

Sakset fra pessemelding: "Fairy er et av de få aktive jenteband innen tungock/metal i Bergen, og kanskje i Norge-sett bort fra at de nå også har fått med en herremann i bandet.

Sjangermessig er det vanskelig å sette Fairy sin musikk i en bås. Bandet har helt klart et unikt konsept på gang med det nye albumet, og dette vitner om noe nytt og spennende på musikkfronten i Bergen."

Fairy@Facebook

"Fairy har gradvis utviklet et nytt, og mer kompakt utrykk i musikken sin. Dette kommer tydelig fram på det nye albumet Vinterverv; der de fleste låtene denne gangen er skrevet på norsk. Riffene har blitt tyngre, komposisjonen større og mer progressiv. Tekstene befinner seg i grenselandet mellom drøm og våke, liv og død. Musikken blir godt mottatt både blant unge metall/rock elskere, men også blant godt voksne folk.

Bandet har brukt lang tid på albumet, både på låskrivingen og innspillingen. Grunnen til dette er bandets forandring stilmessig gjennom årenes løp, og vokalist/låtskriver Therese Tofting sin utfordring; der hun mistet stemmen totalt i nesten et år, før den kom tilbake etter en operasjon, og bandet kunne endelig gå i gang med innspillingen i studioet til Herbrand Larsen (Enslaved). Resultatet kan dere snart få høre selv; Bandet vil lede dere gjennom en vandring i et landskap av sjelfulle tekster, mørke skoger og mystiske toner. Melodiøst pakket inn i vakker vokal, og rockens hardtslående rytmer og tunge riff. Platen selges på Apollon i Bergen og på bandets hjemmeside . Og digitalt på de fleste nettsteder, Itunes, Spotify."

Livebilde fra bandets konsert på Inside i Bergen 14.03.15, Wacken Metal Battle Foto: Rositsa Ilieva.

Livebilde Fra Bandets Konsert På Inside I Bergen 14.03.15, Wacken Metal Battle Foto Rositsa Ilieva