Karmøygeddon 24

First Delusion "Through The Storm"

av arni sørlie

68801 10153944671229271 3419882948812765586 NSelskap: Private

Release: 19.02.16

Når grungen sklir over i tung rock, og blir ispedd litt metal, da har man First Delusions oppskrift på musikk.

Stordbandet First Delusion slapp nettopp sin debut, Through The Storm. Jeg har sett dem live flere ganger, og var spent på hvordan de ville låte på plate…..ville energien, tyngden og den litt emoishe stemningen som innimellom fremtrer kunne plantes på plate?

First Delusion@Facebook

Det er ikke lett å sette bandet i bås, for det er flere elementer som gjenspeiler seg i musikken. Gjennom platen får man ofte den litt emosjonelle feelen som mange grungeband presenterte på 90-tallet, men her får vi også masse riffing som ikke rent sjeldent drar lytteren over i en mer metallisk retning. Dette uten å endre stemning nevneverdig, noe som er kult og veldig bra for helheten. Det er tungt, ofte sleipt seigt, og hvis man tenker seg de hardeste innslagene til finske The Rasmus, litt Candlebox, og legger på litt Seigmen, har du en pekepinn på det musikalske.

At det er litt undertoner av moderne amerikansk radiometal er også med å sette identiteten til First Delusion, men ikke så stereotypiske og overprodusert, heldigvis…;-).

Det er en emosjonell reise å høre gjennom Through The Storm, og det er nødvendigvis ikke den lyse delen av livet som blir presentert. I fare for å bevege meg ut på litt tynn is, vil jeg ikke være forundret om det er en del indre demoner som blir sluppet ut når First Delusion komponerer musikk og tekster? Det er en herlig oppgitthet blandet med frustrasjon og aggresjon som gjør at musikken blir så sterk som den er, ihvertfall for meg som lytter. 

Cover presenterer sammen med låttitler skyggesiden(?), noe som også er med å gi helhet. Kledelig sound med en identitetsrik vokal gjør First Delusion til et helhetlig band med føttene solid plantet i det musikalske uttrykket de har skapt.

7,5/10

Tracklist:

  1. Dawn of a new day
  2. Passive agression
  3. Point of no return
  4. Ashes of a dying memory
  5. Edge of Insanity
  6. My agony
  7. Falling apart
  8. Leave me alone
  9. Through the storm
  10. Daylight