Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Imperia "Tears Of Silence"

av yngve

81 Dw Eg Pwt L. Sl1425 Selskap: Massacre

Release: 20.11.15

Helena og Imperia slapp for litt siden nytt album.

Det går i det sedvanlige; episk, storslått, symfonisk. Faktisk trodde jeg Imperia var historie, det fordi jeg ikke hadde plukket opp så mye nytt fra de før de i fjor høst kom med nyhet om kommende skive. Sjangeren er også noe jeg trodde var litt borte, men sjekker man litt rundt, er det fortsatt godt med liv i festivaler som dedikerer seg til metal med kvinnevokal, gotisk og episk sådan. Så, jeg kryper inn i skammekroken og lytter heller på skiva litt til. 

Imperia@Facebook

Det er sukkersøtt, dramatisk og så svulstig til tider at man nok må ha en forkjærlighet for stilen. Men, det er gjennomført og bra i sin sjanger. Enkelte partier vokalt kan minne om Tarja og Nightwish, selv om detaljister og kjenner av denne musikkstilen kanskje har bedre assosiasjoner. 

Jeg føler på meg at dette er litt utdatert, men samtidig liker jeg selv masse musikk som er så passè at jeg nesten får vondt :). Imperia har sitt publikum, og med Tears Of Silence bidrar de nok til å tilfredsstile lytterne sine - om de når klimaks vet jeg ikke, men det pirrer nok mange.

Helt greit for meg, objektivt hører jeg et album det ligger mye jobb i, men som kanskje blir noe fort tomt etter noen runder. Og hvorfor jeg ikke har anmeldt denne før? Hm, filer blir liggende, og jeg gir like mye engasjement som jeg får fra selskaper i denne sammenheng :).

6/10

Tracklist:

  1. Silence Is My Friend
  2.  Crossroads
  3.  Broken (When The Silence Cries)
  4.  Away
  5.  Friheten Vil Seire
  6.  My Screaming Heart
  7.  Motherlove
  8.  The Vikingsong
  9.  Spirit Chase (Keep Fighting)
  10.  Innocent Child
  11.  Wings Of Hope
  12. We'll Be Free (bonus, digipack)
  13. Broken Hearts (bonus, digipack)