Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Keep Of Kalessin "Epistemology"

av yngve

Ko K EpistemologySelskap: Indie Recordings

Release: 16.02.15

Om jeg var rett person til å anmelde denne vet jeg ikke, men filene dukket opp hos meg og ble der. 

Jeg er ikke så veldig inne i denne kliniske extremmetallen, selv om jeg har enkelte gode opplevelser sammen med Arnt og kompani.

Et spennende element var jo naturligvis vokalbyttet, eller, at Arnt selv tok over etter splitten med Thebon.Hvordan Arnt skal spille og synge med mengden detaljer og fart live skal bli spennende å sjekke. Det går altså unna, med når det gjelder Keep er vel ikke det et sjokk ;).

Mitt aber er at det ofte går kjapt, og hvor jeg av og til gjerne hadde hørt en tyngre rytmikk. Men slik er uttrykket til Keep Of Kalessin, så får man like det eller ikke. Skiva er spekket med musikk, jeg liker at låtene er lange, at det skjer mye. Det har de klart, å skape et album som krever mye av lytteren, og som gir en hel del tilbake om du gidder å bruke litt tid. 

Keep Of Kalessin@Facebook

Necropolis falt best i smak, det var den låten jeg fikk best feel på, den og sistelåten, tittelkuttet. Jevnt over er skiva variert, selv om variasjonene ikke nødvendigvis er så mange. Jeg liker godt når de leker seg med litt tunge, litt groovy støff, og jeg liker melodier. Stemninger. 

Bandet har kledd opp låtene i en polert produksjon, som farger musikken. Om de hadde gått for en litt mer organisk angrepsvinkel i produksjonen kunne dette blitt mer for meg, men de har funnet sin nisje og gjør det de gjør veldig bra. Jeg tok meg i å irritere meg litt over den altfor fine og myke hihat-lyden, men ta nå det med et smil :).

Jeg ser de drar inn bøtter av gode anmeldelser, det fortjener de. Her var det nok bare de personlige preferansens om ikke helt var på bølgelengde, men jeg hører jo at dette albumet er gjennomarbeidet, og jeg hører svært mange spennende og engasjerende partier. 

7/10

kkk

Tracklist:

  1. Cosmic Revelation (Intro)
  2. The Spiritual Relief
  3. Dark Divinity
  4. The Grand Design 
  5. Necropolis
  6. Universal Core
  7. Introspection
  8. Epistemology