Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Lunar Mantra "Genesis"

av rune stordahl

A0880050802 10Selskap: Invictus Productions

Release: 30.10.2015

Black Metal-debutanter fra Skottland som får meg til å tenke på Darkspace.

Skottene er på ingen måte noen blåkopi av nevne band, men det er visse ting som gjør at assossiasjonene dras i den retning; blant annet gitarlyden, en del av melodivalgene de gjør med nevnte instrument og det relativt kjølige og smånekro soundet til bandet sånn generelt. Lunar Mantra har også inkorporert lengre strekk med ritual/dark ambient, altså nok en ting de har til felles med sveitserne. Uten at jeg egentlig sammenligner eller sidestiller bandene med hverandre.

Det aspektet jeg verdsetter mest ved denne EP-en er hvordan de opprettholder flyten gjennom de i gjennomsnitt ni minutter lange låtene, uten at de tyr til overdreven repetisjon av enkelte partier eller drar ut varigheten ved hjelp av ambience. Og det som er av Ambient er i hovedsak henvist til egne spor (intro og en lengre outro). Stellar Catacombs har dog et lite brekk omtrent i midten av låta, men som tjener dramaturgien i musikken. Perfekt timet og med perfekt lengde. En annen ting som også må trekkes frem som udelt positivt er at bassen ofte har en fremtredende og melodisk rolle i det nedre registeret. Det er rett og slett utrolig behagelig når gitarene klorer ut skingrende akkorder i hurtig tempo at bassen da gjør noe helt eget og gir både bunn og tekstur til låta. Det tilfører musikken en helt annen giv enn om bassen bare skulle planke grunntonen og følge gitaristenes agenda.

Selv om bandet er nytt har medlemmene tråkket rundt i andre konstellasjoner og det høres. Det er lite som virker utprøvende og søkende på denne EP-en, så hele pakka deres fremstår helhetlig og gjennomtenkt, med en bevissthet rundt hva de ønsker å oppnå og hvordan de ønsker å fremstå.

Luna Mantra@Facebook

Denne EP-en har blitt spilt mye – selv om det skal sies at jeg har hoppet over det ambiente outro-sporet de gangene den har gått på repeat – og Lunar Mantra skal følges med interesse videre. Jeg krysser dog fingrene for at fordelingen deres mellom Black Metal og Ambient ikke bikker mer i favør til sistnevnte genre på en kommende fullengder.

7,5/10

Tracklist:

  1.  Ingress Thy Web Hast Spun
  2.  Stellar Catacombs
  3.  Wealth Has Become the Shrines of Azazel
  4.  Xanthotic Madness
  5.  Ecstasy of Egression